Auta SPR:ää auttamaan Ukrainan konfliktin uhreja

Suomen Punaisen Ristin hätäapukeräyksellä autetaan Ukrainan konfliktista kärsiviä ja turvataan heidän perustarpeitaan. Auttaa voi tulemalla lipaskerääjäksi tai lahjoittamalla katastrofirahastoon.

Varat ohjataan kansainväliselle Punaiselle Ristille, joka toimittaa apua sitä tarvitseville. Punainen Risti muun muassa jakaa ihmisille materiaaliapua, tukee terveyssektoria ja vesisektoria. Terveyskeskuksille kontaktilinjan molemmin puolin toimitetaan lääkkeitä ja muita terveydenhuollon tarvikkeita. Ihmisille jaetaan ruokaa, käteisapua sekä välineitä elinkeinojen ylläpitämiseen. Varoilla jaetaan myös hygieniapakkauksia, kohennetaan vesihuoltoa ja jaetaan miinatietoutta. Punainen Risti auttaa myös kadonneiden etsinnässä.


Lipaskerääjiä tarvitaan
Lipaskeräyksiä järjestetään monilla paikkakunnilla Kaakkois-Suomessa, ja SPR kutsuu mukaan lipaskerääjiä. Kerääjäksi voi ilmoittautua ja keräyslippaan voi noutaa lähimmästä paikallisosastosta. Eri paikkakuntien mahdolliset keräystapahtumat löytyvät osoitteesta https://oma.punainenristi.fi/ tai ne voi kysyä suoraan SPR Kaakkois-Suomen piirin toimistosta, puh. 040 173 7243.
Lipaskerääjä tarvitsee kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Monta tapaa lahjoittaa
SPR:n katastrofirahastoon voi tehdä lahjoituksia seuraavilla tavoilla:
• Verkossa https://www.punainenristi.fi/lahjoita/katastrofirahasto/
• Lähetä tekstiviesti SPR20 numeroon 16499 (20 €)
• MobilePayllä numeroon 10900
• Soita numeroon 0600 12220 (20,28 € + pvm/mpm)
• Lahjoita suoraan tilille OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Punainen Risti. Viite: 5186.

Suomen Punainen Risti ei vastaanota vaate- tai tavaralahjoituksia. Mikäli haluaa lahjoittaa vaatteita tai tavaraa, nämä lahjoitukset toimitetaan Punaisen Ristin Kontin kautta, missä lahjoitukset käsitellään tavalliseen tapaan. Kontin tuloksesta 1/3 ohjataan katastrofirahastoon, 2/3 auttamistyöhön Suomessa. Kontin myymälä löytyy muun muassa Lappeenrannasta ja Lahdesta.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa