Ea Mannerkorpi: Kivi kengässä

”Nyt lävistän lapsen sydämen, ja tyhjennän sen.”
Oli kuin en olisi ollut paikalla, kun toimenpidettä suoritettiin edellisenä päivänä kuolleelle tyttärelleni. Kohtukuolema, fetus mortus. Syy: ei selvillä, kohdunsisäinen kätkytkuolema.
Olin antanut luvan kantasolujen käytölle alzheimertutkimukseen, koska kuolinuutisen varmistuttua, siinä tutkimuspöydälla maatessani, olisin myöntynyt mihin tahansa. Pääni käänsin pois monitorista välttyäkseni näkemästä.

Toki muistelen Turkuun haudattua pienokaistani edelleen usein, mutta koronarokote on tuonut kantasolusuostumukseni uudella tavalla pohdiskeltavaksi. Uskon, että hyvin todennäköisesti olisin suostunut syyntakeellisenakin lääketieteen edistämiseen, mutta olisin taatusti pyytänyt umpitajuttomuuden raadollisen toimenpiteen ajaksi. Lapsi syntyi vasta viisi viikkoa myöhemmin lukemattomien käynnistysten jälkeen. Rujoa sekin.

Yritin turhaan löytää THL:n sivuilta edes pientä mainintaa abortoitujen sikiöiden käytöstä koronarokotteessa. Ilta-Sanomat on siitä tehnyt jutun, samoin jokunen suomalainen kirkollinen sivu netissä. Olettaisi, että THL kulkisi rokotetietoisuuden jakamisen etujoukoissa siitäkin huolimatta, että tieto lisäisi joidenkin tuskaa tai vaikeuttaisi myönteistä suhtautumista nykylääketieteeseen.

Uskonopin kongregaatio vaalii katolisen kirkon opin puhtautta, ja se, kuten Paavi Franciscuskin julisti ennen neitseestä syntymisen viimeisintä vuosijuhlaa, että on moraalisesti täysin oikein rokotuttaa itsensä, koska yhteys abortoituihin sikiöihin on rokotteessa kaukainen. Paavi ja katolinen kirkko samalla kielsi kuitenkin jyrkästi abortin olevan edes epäsuorasti hyväksyttävää.
No jopas! Ehkä tähänkin kaksinaismoralismiin löytyy autiomaasta palava pensas selitykseksi.

Abortinvastustajien kannattaisi tutkailla myös omaa ehkäisyään. Jos olet valinnut kierukan, abortoit mahdollisesti kuukausittain hedelmöittyneen alkion, sillä siihen perustuu kierukan ehkäisykyky. Tätäkään tietoa ei tuoda esille järin pontevasti.

Olen rokotemyönteinen, enkä todellakaan vastusta aborttia, mutta vastustan sitä, että ihmiset joutuvat tekemään päätöksensä tietämättöminä tai painostettuina, mahdollisesti oman vakaumuksensa vastaisesti. Avoin, asiallinen tiedotus, ja pelon puute huijatuksi tulemisesta, vähentää epäilyksiä ehkä myös 5G-foliohattujen leirissä.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa