East Coast Club avautuu jälleen

Panu Savolaisen Soiva Trio avaa East Coast Jazzklubin syyskuun. (Kuva: Otto Virtanen)


Syyskuussa Kotka Jazz ry tuo maanantai-iltojen East Coast -jazzklubin takaisin kotipesäänsä ravintola Kairoon, ja tämä tapahtuu ryminällä, kun joka maanantai on lavalla aivan huipputason esiintyjiä.
Supersyyskuun avaa 6.9. Panu Savolainen Soiva Trio, ja viikkoa myöhemmin 13.9. Kairoon saapuu suomalaisen jazzin todellinen unelmakokoonpano Reiska Laine Quintet. Kuukauden jälkimmäinen puolisko lähtee käyntiin 20.9. Joonas Wideniuksen Trion myötä, ja sokerina pohjalla syyskuun viimeisenä maanantaina 27.9. Kairoon saapuu Jukka Eskola Trio ja tuo mukanaan ehkäpä tämän hetken kansainvälisesti tunnetuimman suomalaisen saksofonistin Timo Lassyn.
Kaikki konsertit ovat Kairossa maanantai-iltaisin klo 19–21, ja lippujen hinnat ovat 12 € aikuiset, 10 € Kotka Jazz ry:n jäsenet ja 8 € opiskelijat.
Lippuja voi varata etukäteen Olli Andersenilta (olli.andersen@kymp.net tai tekstiviesti/whatsappviesti numeroon 050 5366141). Varatut liput lunastetaan ennen konserttia Kairossa lipunmyyntipisteestä. Kotka Jazz ry pyytää myös ilmoittamaan varausten perumiset Olli Andersenille, jotta vapautuneet liput saataisiin mahdollisimman pian takaisin myyntiin.

Supersyyskuun esiintyjät:


PANU SAVOLAINEN SOIVA TRIO

Panu Savolainen vibrafoni
Harri Kuusijärvi harmonikka
Eero Seppä kontrabasso

Panu Savolaisen Soiva Trio ottaa kaikki sointivärit irti Panu Savolaisen vibrafonin, Harri Kuusijärven harmonikan sekä Eero Sepän kontrabasson persoonallisesti soivasta kombinaatiosta. Savolaisen pelkistetyt ja kauniit sävellykset jättävät tilaa niin värikylläiselle tulkinnalle, kuin mestarillisten muusikoiden improvisaatioille. Paljon kiitosta saanut Soiva-albumi julkaistiin helmikuussa 2021.

Panu Savolainen tunnetaan parhaiten v. 2009 perustetusta Herd-triosta, joka on vieraillut Kotkassakin useamman kerran. Pori Jazzin Vuoden Taiteilijaksi 2010 valittu Savolainen on omien yhtyeidensä lisäksi esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden, Kymi Sinfoniettan sekä UMO Helsinki Jazz Orkesterin solistina sekä isännöinyt omia Herd- ja Panurama-klubejaan. Herd-yhtyeen kanssa hän on julkaissut kaksi trioalbumia sekä huippusuositun Jazzbasilli-albumin, jolla solistina tyylittelee laulaja Aili Ikonen.

REISKA LAINE QUINTET

Reiska Laine rummut
Alexi Tuomarila piano
Ulf Krokfors kontrabasso
Juhani Aaltonen tenorisaksofoni
Eero Koivistoinen tenorisaksofoni

Rumpali Reiska Laine on yli 50-vuotisen uransa aikana soittanut useissa kokoonpanoissa ympäri maailmaa, mutta varsinaista omaa yhtyettä hänellä ei ennen Reiska Laine Quintetiä ole ollut. Vuonna 2018 perustettuun kvintettiin Laine kokosi suomalaisen jazzin unelmatiimin, johon kuuluvat pianisti Seppo Kantonen (kiertueella nyt Alexi Tuomarila), kontrabasisti Ulf Krokfors, sekä saksofonistit Juhani Aaltonen ja Eero Koivistoinen. Yhtyeen kaikki jäsenet on palkittu Suomen arvostetuimmalla jazztunnustuksella, Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla.

Tämä suomijazzin ”mestarit areenalla” viisikko pureutuu suurella kokemuksella ja näkemyksellä jazzin ytimeen sekä ilmaisussaan, että kappalevalinnoissaan. Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu sekä muusikoiden omia sävellyksiä, että parhaita paloja 1960-luvulta, muun muassa John Coltranen kynästä. Konsertti on osa Suomen Jazzliiton kiertueohjelmaa.

JOONAS WIDENIUS TRIO

Joonas Widenius kitara
Hannu Rantanen basso
Karo Sampela rummut, udu, pandeiro

Torniolaissyntyisen kitaristi Joonas Wideniuksen johtama trio on
maailmanmusiikin ja jazzin unioni, rajoja rikkova arktinen traktori, joka
käynnistyy andalusialaisen flamencon tulesta ja sätkähtelee eteenpäin rockin
voimalla. Espanjalaisen lyömäsoittajan Karo Sampelan ja basistivirtuoosi
Hannu Rantasen täydentämä kolmikko julistaa kaikki rajat ja rajoitukset
turhiksi.

JUKKA ESKOLA Soul Trio feat. TIMO LASSY

Jukka Eskola trumpetti ja flyygelitorvi
Teppo Mäkynen rummut
Mikko Helevä Hammond-urut
Timo Lassy tenorisaksofoni

Jukka Eskola kuuluu sukupolvensa avainhenkilöihin kotimaisen jazzin kentällä. Aikanaan Five Corners Quintetin riveistä tutuksi tullut trumpetisti on vuosien varrella johtanut menestyksekkäästi omia yhtyeitään sekä soittanut mm. sellaisissa suomijazzin kärkikokoonpanoissa kuin Ricky-Tick Big Band, Mikko Innanen 10+ ja Teddy ́s West Coasters. Suuren yleisön tietoisuuteen Eskola on tullut suosittujen Suomi LOVE- ja Tanssii tähtien kanssa tv-ohjelmien orkestereista. Kotimaisen jazzin voimahahmoihin lukeutuva rumpali Teppo Mäkynen on Eskolan pitkäaikainen yhteistyökumppani ja urkuri Mikko Helevä tunnetaan maamme johtavana Hammond spesialistina, jolle sähköurku on jo vuosia ollut pääinstrumentti.

Saksofonisti Timo Lassy kuuluu tämän hetken kansainvälisesti tunnetuimpiin suomalaisiin jazzmuusikoihin. Hän on levyttänyt ja esiintynyt niin sooloartistina kuin omien kokoonpanojensa johtajana vuodesta 2007 alkaen. Hänen soitossaan ovat jo uran alusta lähtien viihdyttäminen, jazz-perinteen kunnioittaminen sekä huippuunsa hiottu tekniikka tiivistyneet nautinnolliseksi kokonaisuudeksi.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa