Entinen Osuuspakin kiinteistö halutaan purkaa – tilalle kerrostaloja

Entinen Osuuspankin kiinteistö Kotkankadun ja Kymenlaaksonkadun kulmassa halutaan purkaa ja rakentaa tilalle asuinkerrostaloja.
Kiinteistön omistaa YIT Suomi Oy, joka on jättänyt Kotkan kaupunkirakennelautakunnalle osoitetun kaavamuutoshakemuksen. Hakemuksessa esitetään kaavan muuttamista niin, että kaava mahdollistaa asuin- ja liiketoimintojen uudisrakennushankkeen.
Alueella on voimassa asemakaava vuodelta 1969, jonka mukaan tontti on liikerakennusten korttelialuetta. Tontilla sijaitseva rakennus on ollut useamman vuoden pääosin tyhjillään. Rakennuksen osassa toimii päivittäiskauppa Sale.
YIT:n mukaan nykyinen kiinteistö on huonokuntoinen. Katujulkisivut joudutaan jo nyt verkottamaan irtoilevien tiililaattojen vuoksi. YIT:n mukaan uudesta kiinteistöstä saadaan energiatehokas ja ilmastoystävällinen. Nykyinen rakennuksen runko ei sovellu mitoituksen puolesta asuntotuotantoon.
Kaupunkisuunnittelun mielestä alueen asemakaavallinen tarkastelu on tarpeen ja että kaavatarkastelu tukee keskusta-alueen kehittämistavoitteita. Kaupunkirakennelautakunta käsittelee asiaa tiistaina 23.11.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa