Esseekilpailuun tuli yli 400 kirjoitusta – Juha Hurme valitsee voittajan syyskuussa

Kotkalaisten kulttuurialan toimijoiden yhteistyöllä järjestämän Uusi suomalainen essee -kirjoituskilpailun tekstien lähettämisen määräaika päättyi vappuaattoon. Sähköpostilla ja kirjeitse määräajassa saapuneita tekstejä oli yhteensä yli 400.Arvelimme, että kilpailu herättäisi paljon mielenkiintoa, kertoo kilpailun esiraadin puheenjohtaja, Kotkan opiston rehtori Mika Kempas.

– Valitsemamme raja-teema on monella tavalla ajankohtainen, ja sillä on selvästi myös valtakunnallista kaikupohjaa. Olemme saaneet tekstejä kaikkialta Suomesta, hän summaa.

Kilpailun seuraavassa vaiheessa tekstit arvioi kotkalaisista asiantuntijoita koostuva yhdeksänhenkinen esiraati. Jokaisen tekstin lukee kolme arvioijaa, jotka valitsevat yhdessä 10 finalistiesseetä. Tämän jälkeen kilpailun päätuomari kirjailija ja teatteriohjaaja Juha Hurme valitsee voittajan.
Uusi suomalainen essee -kirjoituskilpailun palkintojenjakotilaisuus järjestetään Kotkan pääkirjastossa kotkalaisen kirjallisuuden päivänä perjantaina 10.9. joka on myös Toivo Pekkasen syntymäpäivä.

– Raatimme sukeltaa innolla uusien esseiden maailmaan.

– Valitsemamme teema avautuu todella moneen suuntaan, ja uskoisin, että korona-aika tuo teksteihin vielä omaa, juuri tähän aikaan liittyvää tunnelmaa, Kempas arvioi.

Uusi suomalainen essee -kirjoituskilpailun järjestäjät ovat Työväen sivistysliiton Kotkan seudun opintojärjestö ry, Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Vellamon ystävät ry, Kotkan opisto, Kymenlaakson kesäyliopisto, Kotkan kulttuuri ry, Kirjoittajayhdistys Paltta ry ja Kymen Sanomat. Kilpailun suojelija on Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö, ja kilvan yhteistyökumppaneita ovat Kotkan Energia Oy, Kymen Vesi Oy ja Cosmopolis Oy.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa