Golfilla menee hyvin Kotkassa – pian valmistuu uusittu klubirakennus

Kotkan Golfin hallituksen puheenjohtaja Hannu Huostila (vas.), toimitusjohtaja ja Kymen Golfin toiminnanjohtaja Tommi Nousiainen ja Kymen Golfin puheenjohtaja Pekka Salmi odottavat innolla pian alkavaa kautta. Vielä maaliskuussa klubirakennuksen sisätilat olivat remontin alla.

Golfin pelaamisen olosuhteet Kotkassa paranevat tulevaksi kaudeksi entisestään, kun Mussalossa sijaitsevan kentän klubirakennuksen remontti ja muutostyöt valmistuvat vapuksi. Kenttää ja alueella olevia rakennuksia hallinnoiva Kotkan Golf Oy on satsannut talven aikana klubitalon uudistamiseen melkoisesti.
Suurimmat uudistukset koskevat sisääntuloaulaa sekä miesten ja naisten pukutiloja, wc-tiloja ja saunoja, jotka on laitettu täysin uusiksi. Varsinkin naisten sosiaalitilat paranevat ja laajenevat huomattavasti ja perustelukin on selvä: naisten osuus pelaajista kasvaa koko ajan.

– Naisten osuus myös Kymen Golfin jäsenistä alkaa olla valtakunnallista tasoa eli noin 30 prosenttia, sanoo Kymen Golfin toiminnanjohtaja ja Kotkan Golfin toimitusjohtaja Tommi Nousiainen.
Sisääntulo caddiemasterin palvelutiskille on laskettu viereisen ravintolatilan kanssa samalle lattiatasolle. Muutoksella on saatu yleistä avaruutta ja valoa.

Kenttäranking nousee kohisten

Golflehden tuoreessa kenttärankingissä Mussalon kenttä sijoittuu Suomen 130 kentän joukossa sijalle 28. Nousua kahden vuoden takaisesta listauksesta on peräti 22 sijaa. Nousun syynä on ollut itse kenttään tehdyt parannukset.

– Perusteluissa sanotaan, että jos klubirakennus ja ravintola-alue olisivat paremmassa kunnossa, Mussalon kenttä voisi olla TOP-10:ssä, sanoo Kotkan Golfin hallituksen puheenjohtajana tänä vuonna aloittanut Hannu Huostila.
Nähtäväksi jää, nouseeko sijoitus entisestään seuraavassa rankingissä. Hannu Huostilan mukaan kenttäyhtiön hyvin hoidettu talous mahdollistaa investoinnit tulevaisuuteen. Monet muistavat, että taloudellisesti raskaitakin aikoja on ollut.

– Vanhat tappiot on nyt kuitattu. Nyt on helppo suunnitella tulevienkin vuosien investointeja, Huostila sanoo.
Investointeja suunniteltaessa mietitään kokonaisuutta, jonka tärkein osa on itse kenttä. Paitsi se, että kenttä antaa parhaan mahdollisen pelikokemuksen eri tasoisille pelaajille myös viihtyisyyteen hyvin hoidettuine ja huoliteltuine ympäristöineen kiinnitetään huomiota.

Koko perheen harrastus

Golfyhteisöt ympäri Suomea ovat korona-ajan harvoja voittajia. Ulkoilmaharrastuksen suosio ja seurojen jäsenmäärät kasvoivat. Kymen Golfissa jäsenmäärä on kasvanut viime vuosina valtakunnallistakin keskiarvoa (+ 4,5%) enemmän (+ 12%) ollen nyt 1180 henkilöä.
Koronan piikkiin ei lajin suosion nousua voi kokonaan laskea. Pitkäjänteinen työ lajin herraskaisen leiman ja harrastamisen kalleuden häivyttämiseksi tuottavat myös tulosta. Sekin on huomattu, että golf tarjoaa oivallisen mahdollisuuden koko perheen harrastukseksi.
Golfin myönteiseen julkisuuskuvaan suuri merkitys oli myös edellisillä olympialaisilla, joissa laji oli ensi kertaa mukana saaden runsaasti näkyvyyttä.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa