Heikki Kauppisen vuoden harjoittelu huipentuu Kantola soi! -konsertissa

Heikki Kauppinen, Marjot Siikasaari ja Erkki Siikasaari harjoittelivat tulevaa konserttia varten.

Pro Sunilan järjestämät Kantola soi! -konsertit jatkuvat jälleen. Heikki Kauppinen (vibrafoni ja klarinetti), Marjot Siikasaari (laulu), Otto Tikkanen (piano) ja Erkki Siikasaari (basso) konsertoivat Sunilan Kantolassa torstaina 4.11. kello 18.
Luvassa on klassista kuten The Modern Jazz Quartetin tunnetuksi tekemä Concierto De Aranjuez. Kansan korvissa se tiedetään parhaiten Mon Amour -sävelmänä. Heikki Kauppinen esittää vibrafonilla teoksesta yli kymmenen minuuttia kestävän hitaan osan.

Marjot Siikasaari on evergreenejä kuten Misty, My Funny Falentine, Stompin at the Savoy ja Honeysuckle Rose sekä elokuvasävelmiä kuten Vain rakkaus (Raid), balladi elokuvasta Klaani, Sinua, sinua rakastan (Asfalttilampaat).
Sokerina pohjalla – tai jossain välissä – kuullaan kotkalaisen säveltäjän Olli Nykäsen kappale Roosa, jolla hän voitti kantaesityspalkinnon Kotkan merimieslaulufestivaaleilla vuonna 1980. Laulun esitti silloin kotkalaisen musiikin ja musiikkiteatterin Gran Old Man Kari Wilenius. Ja nyt Kantolassa kotkalaisen estraditaiteen Grand Old Lady Marjot Siikasaari.
Roosa kertoo tietysti Kotkan Ruususta, jonka elämäntarina kulkee parhaillaan hienona esityksenä Kotkan Kaupunginteatterissa.

Konsertti alkoi rakentua, kun Heikki Kauppinen alkoi harjoitella Concierto De Aranjuez -teosta, ulkomuistista.

– Vuoden olen sen kanssa tehnyt töitä ja toivoin, että saan sen jossain esittää. Kappale on elänyt selkäytimessäni jo kauan, Heikki Kauppinen kertoo.

– Teos on vaativa, sillä siinä tahti ja sävellajit vaihtuvat.
Alun perin kitaralle ja orkesterille sävelletyn kappaleen on Ari Ismälä sovittanut vibrafonille ja Kauppiselle sopivaksi.

– Koko homma pitää kolmen miehen kesken toimia saumattomasti. Tarvitaan katsekontaktia ja näppituntumaa.

Lippuvaraukset: eijaanttila@outlook.com tai 045 124 6462.

Otto Tikkanen on usein nähty vieras Kantolassa.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa