Holmström sai toivomansa jatkon Titaaneissa

Kotkan Titaanit on tehnyt jatkosopimuksen (2+1) päävalmentaja Henri Holmströmin kanssa.

– Meillä oli alun perinkin puhe kaksivuotisesta sopimuksesta, johon olemme molemmin puolin saaneet vain entisestään lisää vahvistusta yhteisen taipaleemme aikana, toteaa HK Titaanit ry:n puheenjohtaja Aapo Lampinen tyytyväisenä.

Holmström on tyytyväinen saadessaan jatkaa Titaanien vaihtopenkin takana.

– Kyllä tässä tyytyväinen voi olla ja omalla tavallaan pienoinen onnistumisenkin tunne on kieltämättä mielessä, kun seurajohdon kanssa yhdessä sovittu ”try-out” johti haluttuun lopputulemaan, Holmström kommentoi.

Holmström sai Titaanien edustusjoukkueen vastuulleen joulukuun alussa, kun neljättä kertaa päävalmentajana toiminut seuralegenda Mika Iltola, 58, sai väistyä yhdeksän peräkkäisen tappion jälkeen.

Titaanit katkaisi 10 tappion sarjansa toisessa pelissä Holmströmin alaisuudessa. Kurssi on kääntymässä, ja pudotuspelipaikka on omissa käsissä.

Tähän asti juniorijoukkueita valmentanut 34-vuotias Holmström otti haasteen vastaan, kun Titaanien puheenjohtaja Aapo Lampinen sen heitti. Holmström otettu saamastaan mahdollisuudesta tuoda uusia tuulia merikaupunkiin.

– Minulla on valmentajana kovat tavoitteet. Olin jo salaa toivonut mahdollisuutta valmentaa aikuisten kovassa sarjassa. Tämä tuli hyvään saumaan, Holmström sanoo.

Olosuhteet, joissa Holmström aloitti uransa aikuisten kilpasarjassa, olivat lievästi sanoen haasteelliset. Koronaepidemia oli mullistanut joukkueen arjen. Suomi-sarja oli laitettu tauolle marraskuun lopussa, ja Kotkan jäähalli suljettu.

–Ei ole ihannetilanne kiekkojoukkueelle pelata sählyä ja harrastaa kaikkea muuta kuin lätkää kesken kauden kaksi kuukautta, mutta hyvin joukkue on ottanut kaikesta kopin, Holmström kuvailee.

Sarjan sääntöjen muuttaminen loppukaudeksi toi tyvipäähän juuttuneen Titaanien valmentajan arkeen onneksi helpotusta. Valtakunnallisesta sarjasta ei kauden päätteeksi pudoteta ketään, ja kahta lukuun ottamatta kaikki 14 joukkuetta saavat jatkaa runkosarjan jälkeen pudotuspeleissä.

– Prosessi oli mahdollista saada käyntiin paineettomassa tilassa, kun karsintapeikko ei ole niskassa. Voimme keskittyä pelin laadun parantamiseen. Tulos seuraa kyllä perässä.

Jorma Jyrkilä
Jorma Jyrkilä
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa