Jättilumiukko ilahduttaa pian Kumparepuistossa

Jättimäinen lumiukko nousee mäenlaskijoiden iloksi Kumparepuistoon lähiaikoina. Asialla on Kotkan puistotoimi, joka on rakentanut lumiukkoa pikku hiljaa pakkaslumea jäädyttämällä.

Idea lumiukkoon on kotkalaisen Kirsi Mäkisen, joka vihjaisi asiasta puistotoimistolle.

– Halusin, että ihmisille tuotettaisiin vähän iloa näin korona-aikana, Mäkinen sanoo.

Kaupungin – ja vähän yksityistenkin – ajopelit ovat kuskanneet lunta lumiukkoa varten melkoiset määrät, Karhulan torilta ja jäähallilta ainakin.

Torstaina lumiukon ainekset alkoivat olla kasassa ja koko komeus muotoilua vaille valmis. Tekijät toivovat, että laskiaisena ukko olisi täydessä tällingissään silinterihattuineen ja porkkananenineen.

Puistotoimen Hannu Murto-Unkila ja Jani Hoikkala tekivät torstaina raakamuotoilua, mutta varsinaisen ilmeen ukolle antaa haminalainen moottorisahaveistäjä Vesa Kuukka.

Lumiukot ovat aiheuttaneet viime aikoina päänvaivaa koronakriisin hallinnasta vastaaville virkamiehille, joiden mielestä puistoihin ei saisi houkutella ihmisiä. Lumiveistoksia ei ainakaan saa mainostaa missään kuten somessa, etteivät tapahtuman tunnusmerkit täyty. Aluehallintovirastohan on kieltänyt yli kymmenen hengen tilaisuuksien järjestämisen myös ulkona.

– Jos joku tekee lumiukon ja toinen näkee sen, se ei vielä täytä tapahtuman tunnusmerkistöä, kaupunginpuutarhuri Marko Pesu sanoo.

Pesu korostaa, että yksityisillä ihmisillä ja perheillä on oikeus käyttää puistoja kuten ennenkin.

Kotkas liikutaan yhes -kampanja olisi halunnut kutsua ihmisiä mukaan tekemään lumiukkoja pakkaslumesta Isoonpuistoon. Tapahtuma olisi liittynyt Suomen Ladun ”Ulkona kuin lumiukko” -kampanjaan, mutta kielto tuli siihenkin.

– Teemme lumiukot omalla pienellä porukallamme, sanoo hankkeen projektikoordinaattori Jaana Terävä.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa