Juha Hinkkaselle Esteetön Kotka -kunniakirja

Kotkan vammaisneuvoston puheenjohtaja Leena Heino (oik.) ja jäsen Saila Hoxha luovuttivat kunniakirjan Juha Hinkkaselle.

Juha Hinkkanen on saanut tämänkertaisen Esteetön Kotka -kunniakirjan. Sen myöntää Kotkan vammaisneuvosto.

Tänä vuonna raati oli täysin yksimielinen.

– Juha Hinkkanen on tehnyt pitkäjänteisesti työtä esteettömyyden ja saavutettavuuden eteen vuosien ajan monella tavoin. Hän kävi muiden ajamiensa asioiden lisäksi monta vuotta kestäneen taistelun kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuuksista hakien oikeutta ensin Kotkan sosiaali- ja terveyslautakunnalta, sitten hallinto-oikeudelta ja lopuksi korkeimmalta hallinto-§oikeudelta.

– Viime vuonna tuli korkeimman hallinto-oikeuden voittoisa päätös, jolla Kymsote joutui tarkistamaan ja muuttamaan omavastuuosuuksien määriä vammaispalvelulain mukaisissa kuljetuspalveluissa. Tällä muutoksella oli suora vaikutus kaikkiin vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäjiin.

– Halusimme näin kiittää Juhaa tekemästään työstä ja näyttää kuinka paljon arvostamme hänen panostaan esteettömyyden ja saavutettavuuden eteenpäin viemisessä, toteaa Kotkan vammaisneuvosto perusteluissaan.

Esteetön Kotka-kunniakirjan jakaminen on lähtenyt liikkeelle vuonna 2007, jolloin sen sai Kauppakeskus Pasaati. Sen jälkeen kunniakirjan saajia on ollut lähes vuosittain vaikka viime vuosi jäikin väliin koronan takia. Kunniakirja jaetaan esteettömyyden/saavutettavuuden huomattavasta eteenpäinviemisestä tai vammaisten oikeuksien puolustamisesta.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa