Juha Metso viiden parhaan joukossa Kuvajournalisti 2020 -kilpailussa

Juha Metson ottama kuva Helsingin rautatieasemalla viime syyskuussa on yksi kilpailussa mukana olevan sarjan kuvista.

Kotkalaislähtöinen valokuvaaja Juha Metso on viiden valokuvaajan joukossa, joista yleisö pääsee valitsemaan oman suosikkikuvaajansa Kuvajournalismikilpailussa 2020. Tuomaristo on tehnyt esivalinnan yleisöäänestykseen päässeistä.
Tuomariston mielestä valitut viisi kuvasarjaa ovat parhaimmat Kuvajournalisti 2020 -kategorian osallistujista. Metson lisäksi ehdolla ovat Antti J. Leinonen, Janne Körkkö, Mikko Vähäniitty ja Rio Gandara.
Juha Metson kuvia julkaistaan myös Kymensuu-lehdessä. Metson kuvia on julkaistu Saariston tarinoita -sarjassa ja Kymijoen tarinoita -sarjassa.

Monesti palkittu

Juha Metso on syntynyt Karhulassa 1965. Pitänyt kymmeniä valokuvanäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin eri puolilla maailmaa ja kiertänyt kuvaamassa noin 60 eri maassa, myös sotatoimialueilla.
Hän on saanut kansallisesti merkittävän Fotofinlandia-kunniamaininnan kolme kertaa 1990-luvulla ja Vuoden reportaasikuva -palkinnon vuosina 2000 ja 2004. Vuoden Lehtikuvaajaksi hänet nimettiin vuonna 2000. Metso on myös julkaissut kymmeniä kirjoja.
Yleisöäänestys avautui 7.3. ja se on avoinna 21.3. saakka. Voittaja julkistetaan 1.4.
Äänestämään pääsee osoitteessa: kuvajournalismikilpailu.fi

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa