Juho Eerola ei asetu ehdolle puheenjohtajakisassa

Juho Eerola ei tavoittele perussuomalaisten puheenjohtajuutta.

Kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola ei lähde kisaamaan perussuomalaisten puheenjohtajuudesta Seinäjoen puoluekokouksessa parin viikon kuluttua.

– Eduskunnan puhemiehistössä toimiminen on suuri luottamustehtävä ja kunnianosoitus. Siitä tehtävästä luopuminen henkilökohtaisen kunnianhimon vuoksi olisi falskia.

– En myöskään koe, että olisin perussuomalaisten puheenjohtajana ratkaisevalla tavalla parempi kuin esimerkiksi Riikka Purra tai Sakari Puisto. Edelleen Suomen pääministerinä he molemmat tulisivat olemaan minua oppineempia.

– Näistä mainituista syistä johtuen, en siis vieläkään aio tavoitella perussuomalaisten puheenjohtajuutta. Katsotaan uudestaan kahden vuoden päästä, miten nyt valittava puheenjohtaja on selviytynyt, Juho Eerola sanoo tiedotteessaan.

Eerola on toiminut puolueensa varapuheenjohtajistossa Timo Soinin kaudella vuodet 2011-2015 ja uudestaan Jussi Halla-ahon aikana vuosina 2017-2021.

Kun puolue nyt valitsee itselleen uuden puheenjohtajan, tarvitaan rinnalle kokemusta. Seinäjoen puoluekokouksessa tavoittelen nykyisen asemani säilyttämistä, eli puolueen kolmannen varapuheenjohtajan paikkaa.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa