Juho Eerola puntaroi yhä puheenjohtajaehdokkuuttaan

Juho Eerola kesälomatunnelmissa kotikaupungissaan Kotkassa. (Kuva Olli Kekkonen)

Kotkalainen kansanedustaja ja perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Juho Eerola käy edelleen omaa jaakobin painiaan: lähteäkö mukaan perussuomalaisten puheenjohtajakisaan vai ei.

– Olen asiassa edelleen niin kahden vaiheilla kuin ihminen vain voi olla. Joka toinen päivä olen yhtä mieltä ja joka toinen päivä toista mieltä, Eerola sanoo.

– Juuri tänään olen taas sitä mieltä, että lähden mukaan, mutta eilen en ollut.
Elokuun puolessa välissä pidettävään puoluekokoukseen saakka hän ei päätöstään aio pantata.

– Olen sanonut, että kerron päätökseni viimeistään 2.8. kello 12.

Eerola sanoo, että kyllä hänellä poltetta on ja hän uskoo, että mahdollisuudet tulla valituksi voisivat olla melko hyvät. Monet ovat kuulemma kehottaneet lähtemään kisaan mukaan.

Kiireet ja perhe
Mutta sitten se kolikon tai vaa´an toinen puoli.
Eerola on eduskunnan varapuhemies. Jos hänet valittaisiin suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajaksi, näiden kahden roolin yhteensovittaminen olisi mahdotonta.

– Puheenjohtajana minun pitäisi siirtyä salin puolelle räyhäämään ja haastamaan hallituspuolueita ja varapuhemiehen tehtävä pitäisi jättää.
Puheenjohtajana Eerolan aikaa veisi eduskunnan lisäksi myös työ puoluekentällä ja erilaiset tilaisuudet kuten TV-esiintymiset. Ja se, että seuraavissa vaaleissa perussuomalaiset tähtäävät suurimmaksi eli pääministeripuolueeksi, jolloin puheenjohtajan kiireet eivät ainakaan vähentyisi.

– Minulla on kuitenkin myös muuta elämää.
Muulla elämällä Eerola tarkoittaa varsinkin perhettään, johon kuuluvat vaimon lisäksi 18-, 13-, ja 4-vuotiaat tyttäret ja nykyisen vaimon 10-vuotias poika.

– Olen katsellut muita poliitikkoja merkittävissä asemissa, joilla on myös pieniä lapsia, ja huomannut, että ei se helppoa ole.

Muut ehdokkaat eivät vaikuta päätökseen

Aiemmissa haastatteluissa Eerola on viitannut siihen, että hänen päätökseensä puheenjohtajaehdokkuudesta vaikuttaa olennaisesti se, keitä muita ehdokkaita kisaan lähtee. Eli jos hänen mielestään kisassa on mukana riittävän hyviä ehdokkaita, hänen itsensä ei tarvitsisi lähteä.

– Sitä minun ei enää tarvitse miettiä. Perussuomalaiset tulee joka tapauksessa saamaan hyvän puheenjohtajan.
Tällä hetkellä puheenjohtajuutta tavoittelevat ensimmäisen kauden kansanedusajat Riikka Purra ja Sakari Puisto sekä lohjalainen kuntapoliitikko Ossi Tiihonen.
Eerolan mielestä jokainen heistä olisi hyvä uusi puheenjohtaja, varsinkin Sakari Puisto saa Eerolalta hyvät arviot.

– Hän on äärimmäisen fiksu ja kansainvälistä uraa tehnyt poliitikko, johon tutustuin vuonna 2014 ollessamme molemmat eurovaaliehdokkaina.

Tällä hetkellä varapuheenjohtaja Riikka Purra on ehdoton suosikki Jussi Halla-ahon seuraajaksi, joka valitaan Seinäjoen puoluekokouksessa 15.8.

Juho Eerola on 46-vuotias kolmannen kauden kansanedustaja ja neljännen kauden kaupunginvaltuutettu.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa