Katariina uimalan ja Arto Tolsa -areenan hankesuunnittelu ylimääräiseen kokoukseen

Kotkan kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina 4.10. ylimääräiseen kokoukseen päättämään Katariinan uimahallin ja sen vieressä olevan Arto Tolsa -areenan tarveselvityksien hyväksymisestä ja molempien hankesuunnittelun aloittamisesta.
Kaupunginhallitus lykkäsi päätöksen asiasta viime maanantaina viikon päähän.

Uimala Katariinan tarveselvitys käynnistettiin, koska uimalan elinkaari on tulossa loppuun ja kotkalaisille tärkeän vesiliikuntapaikan varmistaminen tulevaisuudessa tulee edellyttämään merkittäviä korjaustoimenpiteitä tai uudisrakentamista.

Uimala Katariinan kävijämäärä ja asiakaspalaute osoittavat, että palvelun tarve tulevaisuudessa on vähintään nykyisellä tasolla ja erityispalveluita tarvitsevien erityisryhmien merkitys ja tarve uimalaitospalveluille kasvaa. Käyttömäärien ja -palveluiden osalta Katariinan uimala on valtakunnantason uimalaitos, jonka kustannus subventoituna palveluna on merkittävä terveyttä ja hyvinvointia edistävä palvelu kotkalaisille.

Arto Tolsa -areenan tarveselvitys kuvaa jalkapallon pääareenana toimivan areenan toiminnalliset puutteet ja tarpeet olosuhteiden saattamiseksi käyttäjien tarpeiden edellyttämälle tasolle. Olosuhdeparannuksia esitetään tehtäväksi kenttäalueille sekä ns. aurinkokatsomon osalle.

Arto Tolsa -areenan pääkentän tekonurmen kunnostustarve tulee ajankohtaiseksi jo ennen kautta 2022. Tarveselvitys esittää, että huonokuntoisen puukatsomon tilalle rakennettaisiin uusi katettu, n. 1500 katsojan katsomo oheistiloineen. Tarveselvityksessä esitetyt oheistilojen tilaohjelma on laaja ja niiden osuus kokonaisinvestoinnista on suuri. Tilaohjelman laajuutta tulee tarkastella hankesuunnitteluvaiheessa.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa