Keisarinnakalenterista 2022 tuli hitti

Puistojen Kotka -kalenterista tuli myyntihitti.

Naisten lionsklubi LC Kotka Keisarinna on julkaissut Kotka-aiheista seinäkalenteria vuodesta 2000. Kuvituksena ovat vuorotelleet valokuvat ja kotkalaistaiteilijoiden maalaukset.
Kalenteri on aina ollut suosittu, mutta tänä vuonna tehty ensi vuoden kalenteri on suorastaan revitty käsistä.

– Otimme ensin tuhannen kappaleen painoksen, joka myytiin jo syyskuussa loppuun. Nyt on myynnissä 500 kappaleen lisäpainos, joka tuntuu myös menevän saman tien, sanoo LC Kotka Keisarinnan kalenterityöryhmän vetäjänä pitkään toiminut Hilkka Pihlman.
Kalenterin nimenä on Puistojen Kotka nyt kolmatta kertaa. Kuvat Puistojen Kotka -kalentereihin on antanut viime vuonna eläkkeelle jäänyt Kotkan entinen kaupunginpuutarhuri, puutarhaneuvos Heikki Laaksonen.
Aiemmista vuosista poiketen tällä kertaa Laaksonen on panostanut kuvien lisäksi tekstisisältöön. Hän avaa kuvien yhteydessä maisemasuunnittelun saloja kalenterin selailijalle. Kotkan palkittujen erikoispuistojen moni-ilmeisyys tulee kuvien kautta esiin eri vuodenaikoina.
Vuoden 2022 kalenterista puhutaan jo keräilykappaleena.

Vuonna 1996 perustetulle LC Kotka Keisarinnalle vuosikalenteri on nykyisin ainoa varainkeruun muoto, mutta tuottoisa sellainen. Hilkka Pihlmanin mukaan kalenterin myynnistä saadaan vuosittain 7000-8000 euroa jaettavaksi lyhentämättömänä kotkalaisten lasten ja nuorten hyväksi.
Oletettavaa on, että nyt myynnissä olevasta kalenterista kertyy kosolti enemmän rahaa hyväntekeväisyyteen.
Hilkka Pihlman haluaa kiittää paitsi Heikki Laaksosta myös kotkalaisia yrityksiä ja muita sponsoreita kalenterin mahdollistamisesta. Ja tietysti ihmisiä, jotka kalenterin ostamalla haluavat tukea kotkalaisia lapsia ja nuoria.
Kalenteria voi kysyä seuraavista myyntipisteistä: Villa Munkholma, Merikeskus Vellamo, Suomalainen karkkitehdas (Pasaati), Kahvila Hygge, kukkakauppa Emil Olsson, Meritornin kukka, Ruonalan kukka, Ankkuri-apteekki, Kontio-apteekki, kukkakauppa Linnea, kampaamo LiiseVille ja Foto-PR.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa