Kolahtaako?-special: apua Klondike-elokuvalla Ukrainalle

Kolahtaako?-elokuvaviikko esittää Klondike-elokuvan Kinopalatsissa (Keskuskatu 23, Kotka) lauantaina 9.4. kello 14. Kolahtaako?-special on varainkeruutapahtuma Ukrainalle.

Kaikki lipputulot menevät lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin Ukrainan hätäapukeräykseen. Liput ovat 10€. Lippuja voi ostaa ennakkoon www.kotkanleffat.fi tai teatterin aukioloaikoina puh. 044 517 5557 Huom. Sarja/vapaaliput eivät käy näytökseen.

Klondiken on ohjannut ukrainalainen Maryna Er Gorbach. Elokuva kertoo Ukrainasta ja Donbassista ja se sai yleisöpalkinnon Berliinin elokuvajuhlilla helmikuun 20. päivänä, neljä päivää ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Lehtihaastattelussa (HS Viikko 13/2022) kertoo pelkäävänsä sitä, että Ukrainan sodan pitkittyessä maailma unohtaa sen.

”Mutta siinä elokuvat ja muu taide voivat auttaa. Voimme tuoda esiin uusia näkökulmia ja näyttää tunteita”, Er Gorbach sanoo haastattelussa.

Kolahtaako?-elokuvaviikon ja tämän erikoistapahtuman järjestävät Kolahtaako?-työryhmä ja Kotka-Kymin seurakunta yhteistyössä Kotkan Leffat Oy:n kanssa

Kolahtaako?-elokuvaviikko on järjestetty 18 kertaa. Seuraava varsinainen elokuvaviikko järjestetään marraskuussa 2022. Elokuvaviikko pureutuu vuosittain johonkin ajankohtaiseen teemaan.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa