Kulttuurikevät Sunilan Kantolassa saa jatkoa, kun kotkalaiset taiteilijat Anne-Maria Björninen ja Helena Paakkinen avaavat yhteisnäyttelynsä Kotiseutu perjantaina 21.5. Björniseltä on esillä öljypastelleja ja akryylimaalauksia ja Paakkiselta tekstiiliteoksia.
Björninen on saanut aiheensa, näyttelyn nimen mukaisesti, kotiseudustaan eli Karhulasta, Kymijoen maisemista ja Sunilasta. Aiheet nousevat taiteilijan mieleen usein pyöräilyreissuilla. Myös kymiläinen hääperinne näkyy maalauksissa.
Korona puolestaan on aiheuttanut sen, että Björnisellä on kerrankin ollut aikaan paneutua omien teostensa tekemiseen. Suurin osa näyttelyn töistä onkin tältä vuodelta.
Myös muutto uuteen inspiroivaan työhuoneeseen Karhulan teollisuuspuistoon ja muuttosiivous ovat antaneet Björniselle taiteilijana aivan uutta draivia.
– Taiteilijana on edelleen innostunut. Olen iloinen, että löysin öljypastellin uudelleen, sanoo piirtämismaalariksi itseään kutsuva Björninen.
Helena Paakkisen tekstiilitöissä silkki, villa ja lanka tanssivat värikkäästi. Näyttelyssä on esillä sekä suuria että pienempiä teoksia.
– Teen töitäni tahallisen hitaasti, koska työn tekemisen prosessi synnyttää taas seuraavat ajatukset, sanoo taiteilijana monimutkaiseksi itseään kutsuva Helena Paakkinen.
Paakkisen mielestä taiteilijan pitää sietää kaaosta ja keskeneräisyyttä. Omien töidensä lisäksi Paakkinen tekee koko ajan tilaustöitä muun muassa teatteri- ja tanssiryhmille.
Loppusuoralla on Langinkosken kirkon tekstiilien uudistuksen suunnittelu ja toteutus. Paakkinen suunnitteli myös nykyiset kirkkotekstiilit 27 vuotta sitten.
Näyttely on avoinna 21.5.-30.6. ti-su kello 12-18. Näyttelyn järjestää Pro Sunila ry.
Kantola soi! jatkuu
Koronarajoitusten hellittäessä myös Kantola soi! -konsertit päässevät pikkuhiljaa käyntiin. Viikonloppuna 12.-13.6. on kaksi konserttia.
Tutut esiintyjät Kantolassa, laulajat Riikka ja Riku Pelo sekä pianisti Esa Ylönen, esittävät merellistä musiikkia lauantaina kello 18.
Sunnuntain kahvikonsertissa kello 15 Kymi Sinfoniettan viulisti Katrin Nachtigall ja pianisti Mikko Hauhia esittävät kevyttä klassista sekä tangoja.
Pääsylippuja myydään sen verran kuin viranomaiset sallivat. Pro Sunila on saanut kulttuuritoimintaansa apurahat Kotkan kaupungin elinvoimalautakunnalta ja Kymenlaakson rahastolta.