Kotkan-Haminan seudun matkailupalveluita voi nyt ostaa verkosta

Verkkokaupasta voi ostaa vaikkapa opastetun kierroksen Kotkan puistoissa. Kuva Karhulan Jokipuistosta.

Matkailija voi nyt ostaa erilaisia matkailualan palveluita Kaakkois-Suomen alueelta myös verkossa. Kauppapaikasta löytyy alueen elämystuotteet, majoitustuotteet sekä räätälöidyt matkapaketoinnin tuotteet.
Kehittämisyhtiö Cursorin osana toimiva Visit Kotka-Hamina ja matkailualan konserni Elämys Group ovat toteuttaneet yhteistyössä täysin uudenlaisen matkapalveluiden verkkokaupan.

Alustan kehittäjät pitävät verkkokauppaa monipuolisilta ominaisuuksiltaan ainutlaatuisena koko Suomen tasolla ja valtavana digitaalisena harppauksena Kaakkois-Suomen alueelle. Palvelu yhdistää samalle alustalle alueelliset palveluntarjoajat, vastuullisen matkanjärjestäjän sekä potentiaaliset matkailijat.

– Halusimme löytää ajan hermolla olevan tavan tukea matkailuelinkeinon kasvun mahdollisuuksia alueellamme digitaalisin keinoin, ja tuoda helposti ostettavaan muotoon kaikki alueemme matkailupalvelut, niin majoituksen, kuljetukset, elämykset, pääsyliput kuin käyntikohteetkin. Tämä on ollut matkailuyrityskenttämme tarpeena pitkään, mutta potentiaalinen toteutuksen malli puuttui, kertoo Cursorin matkailujohtaja Kati Paasi.

Kuluttaja voi ostaa kaupasta esimerkiksi vain opastetun kierroksen alueen vierailukohteista tai pääsylipun museoon, tai räätälöidä koko matkansa majoituksesta, ruokailuista ja jopa kävelykierroksista lähtien.

– Tarkoituksenamme on tarjota kaikille alueemme matkailualan toimijoille mahdollisuus olla digitaalisesti ostettavassa muodossa, kansainvälisten kanavien kautta. Merkittävää tässä ratkaisussa on se, että tuotteistus tapahtuu kansainvälisiin kanaviin, joka mahdollistaa monikanavaisen ostettavuuden sen lisäksi, että tuotteet ovat kuin näyteikkunassa myös Visit Kotka-Haminan sivustoilla matkailijoiden helposti löydettävissä.

– Lisäksi matkailun ammattilaistoimijat, esimerkiksi matkanjärjestäjät eri maista voivat nyt saada matkatuotannon reaaliaikaisena myyntiin omiin kanaviinsa, koska partnerina on matkailun maapalveluita laadukkaasti ja kustannustehokkaasti tuottava toimija.
Linkit
Visitkotkahamina.travel
visitkotkahamina.fi
elamysgroup.com

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa