Kulttuurin ilotulitusta Nelosfestarilla

Kotkan – Haminan Nuoriso-orkesterin seremoniaryhmä Jäänmurtajat esittää kapellimestari Anne Kankaren johdolla kantaesityksenä juuri valmistuneen Anne Kankaren sävellyksen Come on!

Kulttuurikevään varma airut Nelosfestari (Nelosteatterissa, Satamakatu 4) Kotkassa tarjoilee jälleen tuhdin annoksensa monipuolisia esityksiä. Lauantaina 5.3. kello 11 – 18.30 jo 12. kerran järjestettävä Nelosfestari on vakiinnuttanut asemansa kymenlaaksolaisen harrastajakulttuurin esiinmarssina.
Kulttuurin ja esiintymistilanteiden kaipuusta koronakurimuksen keskellä kertoo se, että mukaan ilmoittautuneita ryhmiä löytyi hämmästyttävän paljon. Vaikka monen esiintyjäryhmän terveisissä mainitaankin koronan aiheuttamat viivästykset ja henkilövaihdokset, on niissä päällimmäisenä ilo esiintymään pääsemisestä ja rajoitusten vapautumisesta.

Mukaan ovat tulossa kotkalaisten toimijoiden lisäksi Kouvolasta Tanssiryhmä Gougars, kun taas haminalaista kulttuuriharrastusta edustavat Tanssiyhdistys Flamingo, Päivi Hylen opastamina Draamaryhmä Ravistus ja Haminan kansalaisopiston Nuorisoteatteriryhmien kaksi esitystä sekä haminalaisen Päivi Mattilan johdolla yli kuntarajojen toimiva itämaisen tanssin ryhmä.

Kotkan alueen tekijöitä on mukana runsas joukko tuttuja ryhmiä: Showryhmä Nemesis, Kotkan Hyrrät, Tanssiyhdistys Move, Kymen Flamenco, Sirkuskoulu Rainbow, Karhulan Työväennäyttämö ja 50-vuotista toimintaansa juhlivan Viihdekuoro Hyvän Tuulen Laulajien kuoro ja ukuleleryhmä. Esa Ylösen säestämänä Hanne-Irmeli Tentke ja Teija Lempinen laulavat sota-ajan lauluja sekä Irene Sipari-Vilhunen ja Jussi Pöllänen Merikannon säveliä.

Festarin uusina musiikkivieraina esiintyvät Viihdekuoro Stemmarit Antti Koiviston johtamana ja Lauluryhmä Ulpukat Reijo Paavolan säestämänä. Haitariryhmä Ukot ja akat viihdytti kesän Kulttuurihavinoissa ja soittaa ja laulaa nyt perinteisiä suomalaisia tanssisäveliä. Kaikenikäisille tanssiliikuntaa tarjoava 105DanceComplex on myös ensivisiitillä. Monen vuoden tauon jälkeen Muistojen talon teatteriryhmä valloittaa Nelosteatterin lavan esityksellään Suomi-neidon tango. Reijo Paukun käsikirjoittamasta ja ohjaamasta Ruotsinsalmi 1790 –näytelmästä Teatteriryhmä Kimaran työryhmä esittää valittuja kohtauksia.

Festaripäivän esitykset on ryhmitelty niin, että alkupäässä on lapsille, lapsiperheille ja nuorille suunnattua ohjelmaa. Iltapäivän aikana esitysten kohderyhmänä on ehkä aikuisyleisö. Järjestäjät suosittelevat keskipäivän lasten ja nuorten teatteriesityksiä myös aikuisten nautittavaksi niin esiintyjien kuin tekstien sanomankin vuoksi

Tapahtuma toteutetaan niin esitysten kuin järjestelyjen suhteen talkootyönä.

– Näin pystymme pitämään tapahtuman edelleen ilmaistapahtumana, mikä meistä on äärettömän arvokasta, onhan hyvä kulttuuritapahtuma ja sen runsas ohjelma näin kaikkien saatavilla, toteaa festarin järjestelyjä luotsaava Jyrki Koskimies Nelosteatterin talotoimikunnasta.
Tapahtuman järjestämiseen talotoimikunta on saanut kaupungin kohdeavustusta.

Jatkoa seuraa Nelosfestarin rinnalle luodussa Nelospihan kulttuurihavinat –kesätapahtumassa elokuun alkupuolella.

Festarin ohjelma löytyy www.nelosteatteri.fi –sivuilta.
T
apahtuman järjestelyissä huomioidaan edelleen viranomaisten koronaohjeita: toivomuksena on mm. kasvomaskin käyttö.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa