Kymiläinen Pohjanmaalla

Karhulan Veikoissa koripallon aloittanut Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen juhli pari viikkoa sitten ensimmäistä Suomen mestaruuttaan, kun Kauhajoen Karhu Basket päihitti Salon Vilppaan Korisliigan finaaleissa.

Kymiläinen sanoo kotiutuneensa Etelä-Pohjanmaalle ja tykkää pohjalaisten suoruudesta.

– Olen viihtynyt Kauhajoella erinomaisesti. Täällä on hienoa porukkaa. Ihmiset sanovat suoraan miten asiat ovat. Täällä ei turhaan kaunistella. Asiat myös hoidetaan kuten on sovittu, Severi Kaukiainen kehuu.

Kauden kruununa Kaukiainen palkittiin viime viikolla Korisliigan paras kuudes pelaaja -palkinnolla.

Kaukiainen täytti 24 vuotta samana päivänä, kun mestaruus ratkesi finaalisarjan viidennessä pelissä Kauhajoella. Ajatukset koripallosta ja tulevaisuudesta eivät ole muuttuneet nousujohteisen uran aikana.

– Niin kauan kun koris tuntuu kivalta ja näyttää siltä, että pääsen eteenpäin urallani, katson kortit loppuun asti. Olen viihtynyt Kouvolassa ja saanut tosi hyviä kavereita. Pelaajana olen kehittynyt täällä tosi paljon, Kaukiainen totesi jo kolme vuotta sitten Kouvoissa voitettu hopeamitali kaulassaan.

Nyt kaulassa killuu myös kultaa, mutta parhaat vuodet urheilijana ovat edelleen edessä. Kaukiaisella on jäljellä jälkimmäinen vuosi sopimuksestaan Kauhajoella ja edessä taas uudet haasteet.

– Ensi kaudelle saamme Kauhajoelle uuden komean areenan. Seuran suunnitelmissa on lähteä eurokentille ja sitä myöten kovat tavoitteet. Se on taas uusi näytön paikka, myös ulkomaille, Kaukiainen toteaa.

Kauhajoella asuu vain 13 000 ihmistä, mutta koripallo on jopa painia tai pesäpalloa suurempi juttu niillä lakeuksilla.

– Viimeisessä finaalissa hallissa oli 1 700 katsojaa. Se on aika iso osa kaupungin asukkaista. Jokaiseen vieraspeliin lähti vähintään yksi fanibussi. Sellaista ei ole muualla, Kaukiainen sanoo.

Kaukiainen pelasi ensimmäiset Korisliigan pelinsä jo kaudella 2015-16 KTP-Basketissa. Aina tinkimättömästi itseään urheilijana kehittänyt pelintekijä nousi pääsarjan seitsemännellä kaudella mestarijoukkueen avainpelaajien joukkoon.

– Syksyllä meni aikaa uuteen ympäristöön sopeutumiseen neljän Kouvolan vuoden jälkeen. Kärsin viime kesänä myös loukkaantumisesta.

Kaukiainen satsaa edelleen täysillä koripalloon, mutta loppuelämän jutuksi siitä tuskin on. Siihenkin pitää jossain vaiheessa valmistautua.

– Nyt olen puhtaasti ammattikoripalloilija, mutta saatan ottaa ensi talvena joitain kursseja avoimesta yliopistosta. Tosin mulla ei ole mitään hajua, mille alalle haluaisin, Kaukiainen pyörittelee tulevaisuuttaan.

Jorma Jyrkilä
Jorma Jyrkilä
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa