Lapset ja nuoret pääsevät Kotkassa uimahalleihin ja liikuntatiloihin myös sulun aikana

Kotkan kaupungin valmiusjohtoryhmä on päättänyt, että vuonna 2003 syntyneet ja sitä nuoremmat lapset ja nuoret voivat käyttää kaupungin uimahalleja ja liikuntatiloja ohjatussa harrastustoiminnassa myös torstaina 20.1. alkavan sulun aikana.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto antoi 18.1. määräyksen Kymenlaaksossa sijaitsevien, tartuntatautilaissa tarkoitettujen yleisötilojen, kuten uimahallien ja kuntosalien sulkemisesta kahdeksi viikoksi eli ajalle 20.1-2.2.

Uimahallit ovat lapsille ja nuorille 20.1. alkaen avoinna klo 12-20 ja viikonloppuna hallin normaaleina aukioloaikoina.
Myös lääkinnällinen kuntoutus on liikuntatiloissa mahdollista sulkuaikana. Tilojen sulkupäätös ei ulotu myöskään ammattiurheiluun.

Olympiakomitean määritelmän mukaan ammattiurheilua koskeva rajaus tarkoittaa käytännössä ammattiurheilun rajaamista huippu-urheiluun kattaen palloilulajeissa kaksi ylintä kansallista aikuisten sarjatasoa, aikuisten A-maajoukkuetoiminnan sekä kansallisen lajiliiton valintajärjestelmän kautta kansainvälisiin arvokilpailuihin valmistautuvat urheilijat.
Kotkan valmiusjohtoryhmä päätti myös, että uimahallien sulun aikana uimahallirannekkeiden ostaneille hyvitetään menetetty aika edellisten vuosien toimintamallin mukaisesti.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa