Liikettä liike-elämässä: Alan konkari avasi erilaisen osto- ja myyntiliikkeen

Troy Webbin Pop Antiikkiliike tarjoaa kirpputoreista poikkeavasti valmiiksi seulottua arvotavaraa. (Kuva: Eija Anttila)

Karhulan kanjonin eteläpuolella aloitti tammikuussa hieman erilainen vanhan tavaran liike. Pop Antiikkiliike tyhjennykset.fi -liikkeen valikoima poikkeaa tavanomaisista kirpputoreista ja osto- ja myyntiliikkeistä.

– Olemme seuloneet valikoimastamme normaalin kirpputoriroinan pois. Keskitymme vintageen ja retrotavaraan 1950-70-luvuilta, sanoo yritystä luotsaava Troy Webb.

Webb on toiminut vuosikymmeniä alalla, pyörittänyt kirpputoreja ja osto- ja myyntiliikkeitä, muun muassa nykyisen Aarrearkun paikalla. Pop Antiikkiliikkeeseensä Webb hankkii tavarat lähinnä muutto- ja kuolinpesistä, mihin tyhjennykset.fi juuri viittaa, sekä ostamalla suoraan arvotavaraa asiakkailta.

Pop Antiikkiliikkeessä törmää Aaltoon, Billnäsiin ja Kaskipuroon, mutta myös varsinaisiin erikoisuuksiin kuten Karhulan lasitehtaalla aikoinaan puhallettuun fanfaaritorveen, joita tehtiin kahdeksan ja joista tiettävästi on säilynyt Webbin omistaman lisäksi yksi toinen.

Luulisi, että vanha tavara on samanlaista vanhaa tavaraa aina.

– Tämä on kuitenkin ala, joka muuttuu koko ajan ja jossa pitää pysyä ajan hermolla, Troy Webb sanoo.

Esimerkiksi 15 vuotta sitten Webb kärräsi kymmenittäin tiikkisiä senkkejä kaatopaikalle, kun niitä ei halunnut kukaan. Toisin on nyt. Ja toisaalta jossain vaiheessa kuparisia esineitä halusivat kaikki, mutta nyt ei kukaan. Out ovat myös Arabian vanhat maitokannut.

Mitä halutaan siis nyt?

– 50-luvun peltileluja, jukeboxeja, muumeja … Webb luettelee. Ylipäänsä 60-luku on nyt haluttua.


Pop Antiikkiliike tyhjennykset.fi sijaitsee osoitteessa Eteläinen Karjalantie 5 ja on avoinna keskiviikkona ja perjantaina kello 10-17.30 sekä lauantaina kello 10-15.

Korjattu 20.2. kello 10.03 Troy Webb ei pyörittänyt aiemmin Aarrearkkua vaan Kirpputori Karhulaa nykyisen Aarrearkun paikalla.

Pop Antiikkiliike tyhjennykset.fi on keskeisellä liikepaikalla Karhulassa.
60-luvulta tutun ryijyn edessä katosta roikkuu harvinaisuus: Karhulan lasitehtaalla valmistettu fanfaaritorvi.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa