Liikettä liike-elämässä: Torille tulossa uusi ravintola ja lämmin talviterassi

Keittiömestari Jarkko Räsänen ja ravintolapäällikkö Eeva Mäenpää odottavat innokkaina ravintolan avaamista.


Kotkan torilla avautuu kesäkuun alussa uusi ravintola, ravintola Tori, entisen Paussi-ravintolan tiloissa.
Ravintolan menun on luonut keittiömestari Jarkko Räsänen ja ravintolaa luotsaa ravintolapäällikkö Eeva Mäenpää. Ravintoloitsijoina toimivat Niina Utter ja Niko Löyttynen.
Ravintola Tori lupaa tarjota välimerellistä ruokaa unohtamatta kuitenkaan suomalaisia kausivaihteluita ruokalistan suunnittelussa.

– Ravintola tarjoaa mutkatonta ja maukasta välimerellistä ruokaa kuten pastaa, risottoa, artesaanipizzoja sekä gelato-jäätelöitä, lupaa Jarkko Räsänen mainiten myös runsaan viini- ja olutvalikoiman.
Räsäsen mukaan ravintolassa panostetaan kasvisruokiin. Räsäsen mukaan niiden kysyntä on edelleen kasvussa. Yhteistyö lähituottajien ja torikauppiaiden kanssa on suunnitelmissa.

Kauppakeskus Pasaatin toimitusjohtaja Sari Puhilas on iloinen uudesta ravintolasta. Ravintolakiinteistö on osa Pasaatin kokonaisuutta. Kun Pasaatin omistava kiinteisyhtiö osti toriparkin, toriravintola tuli samassa kaupassa.

– Pelkkä kahvilakonsepti ei ollut meille vaihtoehto. Konseptin pitää olla vahva, että tässä pärjää myös talvella, Puhilas sanoi.
Suunnitteilla on rakentaa ravintolan yhteyteen lämmin talviterassi, mutta Puhilaan mukaan rposessi on vielä hyvin kesken. Sisällä ravintolassa on noin 40 asiakaspaikkaa, saman verran on tulossa terassille.
Puhilaan mukaan uudesta ravintolatoiminnasta torilla oli kiinnostunut kymmenkunta toimijaa, joista Utterin ja Löyttysen konsepti oli paras. Pariskunta pyörittää myös Kotkan klubia ja ravintola Vaakkua. Heillä on olluut suunnitelmia myös Katariinanniemeen.
Parhaillaan ravintolatiloja remontoidaan ja sisustus tulee tukemaan välimerellistä ruokateemaa.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa