Lintu ja lapsi -konsertilla autetaan Ukrainan lapsia – Kotkan kirkossa ensi lauantaina

Lintu ja Lapsi -konsertissa esiintyvät muun muassa Mika Huusari (alh.vas.), Stella Löflund, Riikka Pelo, Sirkku Mantere, Juho Räisänen,(ylh.vas.), Arttu Selonen ja Wiljami Salminen.

Kotkalaiset muusikot haluavat kantaa oman kortensa kekoon Ukrainan sodassa kärsineiden lasten auttamiseksi. Lintu ja lapsi -hyväntekeväisyyskonsertti on Kotkan kirkossa ensi lauantaina 2.4. kello 18.
Vapaaehtoisen ohjelmamaksun tuotto ohjataan UNICEF:in kautta Ukrainan lapsille.

Konsertissa todentuvat yhteisöllisyys ja yhteiset arvot
Ajatus konsertista syntyi muusikkoperhe Pelon pohdintojen myötä. Myös Riikka ja Riku Peloa Ukrainan tapahtumat ovat järkyttäneet syvästi ja halua auttaa omin keinoin on vahva.

– Meille luontevin tapa auttaa on tehdä sitä, mitä me osaamme eli musiikkia, sanoo tapahtumaa organisoiva Riikka Pelo.
Pelojen mukaan konsertin myötä todentuvat yhdessä tekeminen, yhteisöllisyys ja yhteiset arvomme.

– Musiikki ja kulttuuri ovat ihmisiä yhteen kokoava voima yli kaikkien rajojen.
Riku Pelo harmittelee kulttuuriin kohdistuvaa vähättelevää suhtautumista, joka on näkynyt korona-aikana. Kulttuuriala meni ensimmäisenä kiinni ja aukesi viimeisenä.

– Kulttuurissa on kuitenkin hirvittävän iso voima. On erittäin tärkeää, että sitä pidetään yllä, Riku Pelo korostaa.

Musiikkia monipuolisesti 35 muusikon voimin
Kotkan kirkko valikoitui tapahtumapaikaksi, koska se tuntui Riikka Pelosta monella tavalla luontevalta. Sen saaminen käyttöön kävi myös vaivattomasti.

– Sekä sijaintinsa vuoksi, että tunnelmalta kirkko on sopiva paikka yhteisen hyvän tekemiseen.

Kotkan kirkkoon kokoontuu noin 35 tuttua kotkalaismuusikkoa esittämään monipuolista musiikkia ”laidasta laitaan”. Luvassa on niin instrumentaalimusiikkia kuin erityylistä laulumusiikkia.
Riikka Pelon mukaan esiintyjät ovat saaneet itse valita esittämänsä kappaleen. Konsertti päättyy yhteisesitykseen.

– Haluamme rakentaa konsertin positiivisen kautta, ihmisille toivoa antaen. Olen aina rakentanut konsertit kysymällä ensin itseltäni, haluaisinko ja jaksaisinko minä kuunnella sitä.
Riikka Pelo on hyvin iloinen siitä, miten niin muusikot kuin muutkin yhteistyötahot ovat lähteneet liikkeelle hyvän ja tärkeän asian puolesta.


Riku ja Riikka Pelon lisäksi konsertissa esiintyvät Esa Ylönen, Mika Huusari, Wiljami Salminen ja Juha Björninen, Stella Löflund ja Juho Räisänen, Sini Ikolampi ja Janne Vilonen, lauluyhtyeet Seksti ja Langinkosken leidit, Jussi Pöllänen ja Irene Sipari-Vilhunen, Mikko Hauhia ja Katrin Nachtigall, Peter Nordman, Noora Karjalainen, Sirkku Mantere, Johanna Tyni sekä Arttu Selonen.
Tapahtumaa tukevat Kotka-Kymin seurakunta, Pub Albert, Puutarhalinna ja Minetech Entertainment.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa