Lisäraha läpi valtuustossa selvin numeroin 28-23

Kotkan kaupunginvaltuusto päätti juuri äsken maratonkokouksensa päätteeksi myöntää kymmenen miljoonan euron lisärahoituksen tapahtumakeskusta rakentavalle Backstaff Oy:lle. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen selvin numeroin 28-23.
Valtuusto käsitteli asiaa neljän ja puolen tunnin ajan, lienee ennätys tällä valtuustokaudella. Paljon puheita esityksen puolesta ja vastaan kuultiin verkossa käydyssä kokouksessa.

Kaupunginhallituksen esityksen takana olivat odotetusti kokoomus/RKP-ryhmä kokonaisuudessaan, sosiaalidemokraattien enemmistö ja kristillisdemokraattien kaksi valtuutettua. Demareista vastaan äänestivät Irma Rajantie, Kim Soares ja Pirjo Romppanen.
Lisärahoitusta vastaan äänestivät kaikki perussuomalaiset ja vihreät sekä kansalaispuolueen Vesa Levonen sekä vasemmistoliiton enemmistö. Vemmistoliitosta ainoastaan Pentti Välipakka äänesti lisärahoituksen puolesta.

Summa summarum. Koko valtuusto on periaatteessa ollut jo kaksi vuotta tapahtumakeskuksen takana, mutta osa valtuutetuista on ollut sitä mieltä, että ei hinnalla millä hyvänsä. Valtuusto on aiemmin päättänyt, että hanke voi maksaa 24,2 miljoonaa euroa.
Tämän päätöksen jälkeen rahaa voidaan käyttää hankkeeseen 35 miljoonaa.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa