Lukijalta: Aluevaalit tulee olla hyvinvointivaalit

Kymenlaaksoon valitaan 59 uutta aluevaltuutettua 23.1.2022. Ehdokasjoukko on varsin iso, mutta nuorten ja työikäisten miesten joukko pieni. Aluevaltuutettujen tehtävä olisi edustaa monipuolisesti alueen asukkaita. Näen tässä puutteen, joka tulee korjata.

Aluevaltuuston ensimmäinen vuosi sisältää vaativia ratkaisuja ja kokonaisnäkemystä. Hallinto ja talous tulee muuttumaan ja tähän tarvitaan rohkeita ihmisiä. On järkevää arvioida tulevaa hyvinvointialuetta kokonaisuutena, jossa myös reuna-alueen ihmiset tulevat kuulluksi ja hoidetuksi.
Toivon, että olipa mistä puolueesta tahansa tuleva edustaja, hän omaa taidon kuunnella ja neuvotella. Ikävin tilanne syntyy, jos uudessa aluevaltuustossa alkaa nahistelu etelän ja pohjoisen kesken.

Uusien aluevaltuutettujen tehtävä on tehdä päätöksiä monen heikon elämäntilanteen tai haastavan sairauden keskellä olevan henkilön palveluista. Tällöin tulee olla ymmärrys, mistä päätetään ja mitkä ovat päätöksen seuraamukset. Tulee myös ymmärtää muun muassa, mikä on järjestöjen asema, palvelusetelien tarkoitus tai yksityisen sektorin rooli. Kyse on hyvinvointivaaleista, joissa päätetään palveluista.

Kannustan kaikkia äänestämään tulevissa aluevaaleissa. Äänestäminen on etenkin nyt tärkeää.

NINA BRASK (sd.)
aluevaaliehdokas
Kymenlaakso, Kotka

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa