Lukijalta: Ensin koulut, päiväkodit ja laadukkaat peruspalvelut

Ihmettelen suuresti, miksi Kotkan tapahtumakeskuksen kustannusten noususta kerrotaan vasta nyt julkisuudessa. Lehtitietojen mukaan asia on tullut joillekin yllätyksenä? Itse olen koko hankkeen alusta asti ollut sitä mieltä, että kokonaiskustannukset tulevat olemaan vähintään 40 miljoonaa euroa. Nyt ollaan jo todella lähellä.

Toki on ymmärrettävää, että kaikki Kotkan kaupungin virkamiehet eivät ole olleet mukana hankkeen alusta asti. Kotkassa on aina ollut ongelmana se, että kun keksitään joku kiva rahareikä, niin luvatut kustannukset yleensä vähintään tuplaantuvat.

Aivan ensimmäisessä kokouksessa, jossa Kotkan kaupunginvaltuusto käsitteli kyseistä hanketta, sitä vastusti keskustan Vesa Levonen sekä perussuomalaisten Freddy van Wonterghem ja minä. Lähes kaikki muut puhuivat, kuinka hanke on kuin ”lottovoitto” Kotkan kaupungille ja jotain siihen suuntaan.

En tule koskaan hyväksymään tapahtumakeskushanketta, ennen kuin Kotkan kaupungin velat on maksettu, rakennettu terveet/turvalliset koulut ja päiväkodit lapsillemme sekä turvattu asukkaillemme laadukkaat peruspalvelut.

Jo pelkästään Kotkan kaupungin virkamiesten työaika, Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n, Backstaff Oy:n ja Kotkan tapahtumakeskus Oy:n hallinnon palkat ja hallitusten palkkiot vievät tolkuttomasti kuntalaisten rahoja, jo ennen kuin itse rakentaminen edes pääsee alkuun. Ovatpa kyseiset henkilöt ainakin poissa muusta pahanteosta, koska kaikki työaika menee tapahtumakeskushankkeeseen.

Tämä hanke on kuin naula Kotkan kaupungin velkaiseen arkkuun, tässä taloudellisessa tilanteessa!

SAMULI SIBAKOFF (ps.)

kaupunginvaltuutettu ja kuntavaaliehdokas

I

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa