Lukijalta: Karhuvuori on mainettaan parempi

Kaikissa Suomen kaupungeissa taitaa olla jokin pahamaineinen kaupunginosa. Joensuussa se on Rantakylä ja Savonlinnassa Haka-alue. Kun jollekin alueelle on rakennettu 1970-luvulla nopealla tahdilla ja edullisesti elementtirakenteisia kerrostaloja kaupungin vuokra-asunnoiksi, paikka on usein leimautunut samoin tein alemman yhteiskuntaluokan asuinalueeksi. Kun maine on kerran saatu, kummallisen sitkeästi se pysyy ihmisten mielessä, vaikka tilanne muuttuisikin paremmaksi vuosien saatossa.

Kotkassa tämä pahamaineinen lähiö lienee Karhuvuori. Muutin vaimoni kanssa Karhuvuoreen keväällä 2012, koska saimme täältä tilavan ja riittävän hyväkuntoisen asunnon kohtuuhinnalla. Yhdeksän vuoden kokemuksen perusteella voin sanoa henkilökohtaisena mielipiteenäni, ettei Karhuvuori ole yhtään hullumpi paikka elää ja asua. Karhuvuori on mainettaan huomattavasti parempi lähiö.

Karhuvuoresta löytyvät tärkeimmät peruspalvelut: monipuolisesti varustettu ruokakauppa, apteekki, kioski, lähikirjasto, nykyaikainen yläkoulu, kaksi uutta päiväkotia sekä terveysasema hammashoitoloineen. Harras toiveeni on, että Länsi-Kotkan terveysasema saisi säilyä paikallaan mahdollisten sote-uudistusten jälkeenkin, ettei esim. vanhusten tarvitsisi lähteä jokaisen verikokeen tai äkillisen hammassäryn takia kilometrien päähän hoitoa jonottamaan.

Karhuvuoressa on monia mahdollisuuksia liikunnan harrastajille. Steveco-areenan tiloissa voi harrastaa useita sisäliikuntalajeja, ulkona on pallokenttä, talvella jäädytetään luistelupaikka ja valaistulla kuntoradalla voi hiihtää ja lenkkeillä rauhallisen luonnon keskellä. Jos betoni- ja asfalttiviidakko käy tuntumaan ikävältä, täysin toisenlainen miljöö on melkein seinän takana.

Mikäpä Karkkarissa on elellessä, sillä kaupungin keskusta ja molemmat uimahallitkin ovat kohtuullisen ajomatkan päässä. Melko seesteistä ja turvallista täällä yleensä on. Toki ilkivaltaa ja muuta levottomuutta toisinaan on, mutta eiköhän sitä ole muissakin Kotkan kaupunginosissa silloin tällöin. Kaupan edustalla on lämpiminä vuodenaikoina epävirallinen ulkoilmabaari, jonka virkavalta välillä hajottaa, mutta aika harmittomana ilmiönä sitä pidän. Onpahan ainakin koko elämän kirjo ympärillä.

Kaupunki voisi markkinoida Karhuvuorta enemmän esim. sillä valttikortilla, että täällä on todellakin hyvin edulliset asunnot. Samalla sabluunalla tehdyt laatikkotalot ovat ehkä jonkun mielestä ahdistavia, mutta toisaalta ne luovat aivan oman nostalgisen tunnelmansa kellarisaunoineen, pihakeinuineen ja matontamppaustelineineen. Jos suuren asuntolainan ottaminen tai omakotitalon rakentaminen ei innosta, Karhuvuori on yksi varteenotettava vaihtoehto.

MIKKO HAAKSLUOTO (ps.)

kuntavaaliehdokas

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa