Lukijalta: Kotkan momentum on nyt


Etätyöt ovat tulleet jäädäkseen. Muuttotappiokaupunkina Kotkalla on tuhannen taalan paikka houkutella uusia veronmaksajia pääkaupunkiseudulta. Tähän tarvitaan aggressiivista markkinointia Kotkan vahvuuksista. Ketäpä ei kiinnostaisi läheinen sijainti, kaunis luonto ja halvat asumiskustannukset.

Rantarataa odotellessa ei pidä jäädä tuleen makaamaan. Voidaanko Rantarata-hankkeen idea sujuvasta henkilöliikenteestä toteuttaa toisella tavalla? Yksi mahdollisuus on siirtää henkilöliikenne kumipyörille. Tilausajo-tyyppinen liikennöinti Kotkan ja Helsingin välillä voisi olla sopiva porkkana edellä mainittujen vahvuuksien lisäksi. Liikennöinti voisi olla vahvasti tuettua uusille veronmaksajille.

Tämä toisi lisää yrittämistä ja työllisyyttä liikennöintialalle. Uudet veronmaksajat hyödyttäisivät luonnollisesti myös muuta elinkeinoelämää. Tämä taas parantaisi Kotkan imagoa yrittäjäystävällisenä kaupunkina.
Kotkan uusi normaali näyttää entistä valoisammalta, kun uskalletaan käyttää luovuutta ja tuodaan Kotkan vahvuudet jokaisen tietoisuuteen. Viimeksi mainittuun voi meistä jokainen vaikuttaa.

ILARI VAN DER STEN (ps.),

kuntavaaliehdokas, Kotka

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa