Lukijalta: Toimiva uimahalli edistää kaikenikäisten terveyttä

Katariinan uimahalli saattaa olla tiensä päässä. Olihan tätä jo osattu odottaa. Toivottavasti nykyiset valtuutetut ovat osanneet ennakoida tilannetta ja pohtia miten n. 20 miljoonan investointi rahoitetaan.

Uimahallit ovat ehdottomasti tärkeimpien palveluiden joukossa, joita kaupunki voi asukkailleen tarjota. Kotkalaiset tarvitsevat uuden, kunnollisen uimahallin. Ratkaisun tulisi olla laadukas, esteetön, monipuolinen ja tarpeeksi tilava, sillä käyttäjiä riittää.

Toimiva uimahalli edistää kaikenikäisten kotkalaisten kuntoa ja terveyttä, toimii opetus- ja harrastuspaikkana ja kaiken lisäksi vielä matkailuvalttinakin.

Sijaintia tulee miettiä tarkasti. Kannattaisiko nykyinen halli säilyttää pukuhuoneena maauimalalle vai purkaa? Löytyisikö uimahallin yhteyteen hotelliyrittäjää kuten Haminassa tai Kajaanissa, jolloin niistä olisi synergiaetuja toisilleen ja matkailulle?

Ennen kuin uusi halli saadaan rakennettua, tulee kuntalaisille tarjota mahdollisimman laajat aukioloajat maauimalaan ja Karhulan uimahalliin. Maauimalan aukioloa tulee myös jatkaa mahdollisimman pitkälle syksyyn.

KIRSI RASANEN (sd.), Kotka
Kuntavaaliehdokas

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa