Luottavaisena kohti syksyä – Mikko Leppäsen toive: ei enää uusia variantteja

Mikko Leppänen odottaa jo toiveikkaana tulevaa syyskautta.

Kymi Sinfoniettan kausi alkaa pian olla taputeltu, ja toimitusjohtaja Mikko Leppäsen katse tähyääkin jo ensi syksyyn. Kesäkuun alussa on vielä kaksi konserttia ja heinäkuussa osallistuminen Hamina Tattooseen.
Toimitusjohtajan pitää kiireisenä syksyn ohjelmiston suunnittelu ja koesoittosuman selvittäminen.

– Toiveikkaana ja positiivisesti katson ensi syksyyn. Jospa vihdoin pääsisimme pitkän koronakauden jälkeen toiminnassamme normaalille tasolle, eikä uusia variantteja enää tulisi kiusaksemme, toteaa Mikko Leppänen.
Kuluneen kauden toimintaa sävytti vielä vahvasti koronan tuomat haasteet, mutta mitä pitemmälle kevät kulki, sitä rohkeammaksi myös yleisö kävi tullakseen konsertteihin. Orkesterinsa taiteellisen tasoon Leppänen on ollut erittäin tyytyväinen.

– Taiteelliset tavoitteemme ovat toteutuneet ihanteellisesti.

Syksyllä yhteiskonsertit Tallinnan kamariorkesterin kanssa

Syksyn ohjelmiston Kymi Sinfonietta julkistaa 3.6. Pääpaino tulee olemaan sinfoniakonserteissa, ja lavalla tullaan näkemään edelleen myös korkeatasoisia ulkomaisia kapellimestareita ja solisteja. Taiteellisena neuvonantajana jatkaa Olari Elts.
Pitkästä aikaa kuullaan marraskuussa yhteiskonsertit Tallinnan kamariorkesterin kanssa niin Kymenlaaksossa kuin Tallinnassakin.
Yhtenä syksyn mielenkiintoisimmista konserteista Leppänen nostaa Nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailun finaalikonsertit.

Orkesterin visuaalinen ilme ja nettisivut uudistuvat tämän kauden jälkeen: orkesteri saa uuden logon ja värimaailman.

– Visuaalinen ilme nykyaikaistetaan. Nykyinen on ollut orkesterin toiminnan alusta asti, joten on jo korkea aikakin, Leppänen sanoo.

Kapellimestari Olari Elts jatkaa Kymi Sinfoniettan taiteellisena neuvonantajana.

Meriniemi ja Hamina Bastioni uusina estradeina

Kesäkuun konserteissa on uutta ja vanhaa. Uutta on kokeilu ravintola Meriniemen soveltumisesta pienimuotoisen klassisen musiikin konserttipaikaksi 1. kesäkuuta. Vanhaa on se, että Kymi Sinfonietta esiintyy Kymijoen Lohisoiton avajaiskonsertissa.
Meriniemessä esitetään neljä kamarimusiikkiteosta, joissa kaikissa on eri kokoonpano. Solistina on monipuolisena pianistina pidetty Irina Zahrarenkova. Ohjelmistossa on muun muassa Rahmaninovia ja Lutoslawskia.
Lohisoiton avajaiskonsertissa 8.6. vietetään oopperan ja näyttämömusiikin juhlaa Richard Straussin sävelin. Kymi Sinfoniettan solisteina ovat sopraanot Miina-Liisa Värelä, Johanna Lehesvuori, Elli Vallinoja ja Hanna Rajala sekä tenori Mati Turi.

Hamina Tattoon avajaiskonsertissa Hamina Bastionissa 11.7. kaikuvat suuret marssit ja kauneimmat aariat. Seurakseen Kymi Sinfonietta saa Rakuunasoittokunnan ja Varusmiessoittokunnan reservin jousiston, jonka ansiosta lavalle saadaan 70 soittajan kokoonpano. Solisteina loistavat sisarukset Johanna Rusanen-Kartano ja Ville Rusanen.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa