Marrasmukavaa muksuille Nelosteatterissa

Kimaran Ketarat-ryhmä on vauhdissa lauantaina 20.11.

Teatteriryhmä Kimara ry:n 10-vuotisessa toiminnassa lapsille ja perheille suunnatulla ohjelmistolla on ollut keskeinen sija. Hyvinä esimerkkeinä toimivat jo viidesti toteutettu jouluperinnettä ylläpitävä Joulukimara.

Teatteriryhmä Kimara ja Nelosteatterin talotoimikunta toteuttavat ”Marrasmukavaa muksuille” -tapahtumasarjan, joka kuitenkin sopii kaikenikäisten koettavaksi. Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy.
Tapahtumakokonaisuuden tavoitteena on lastenkulttuurin esillä pitäminen, lapsille ja lapsiperheille suunnatun esitystoiminnan rikastaminen ja lastenkulttuurin moninaisuuden esittely: musiikki, kirjallisuus (runot, sadut), leikkiperinne, tanssi, sirkus.
Marrasmukavaa on mukana Lapsen oikeuksien viikon vietossa: Viikon teemana on tänä vuonna ”Lapsella on oikeus hyvään kohteluun”.

– Lapsen hyvää kohtelua on mielestämme se, että lapsilla on mahdollisuus osallistua pääsymaksuttomiin kulttuuritapahtumiin ja näin saada arkea rikastavia elämyksiä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä paikallisten harrastustoimijoiden kanssa ja näin levitämme tietoa lasten harrastusmahdollisuuksista paikkakunnalla, sanoo Kimaran puheenjohtaja Esko Junkkari.


Lapsen hyvää kohtelua ja huomioimista korostaa myös ensimmäisen tapahtuman leikittäjänä esiintyvä Piia Kleimola todetessaan leikin merkityksestä:

– Lapset tarvitsevat turvallisen aikuisen läsnäoloa, kiireetöntä puuhailua ja aikaa jutella sekä tulla kuulluksi. Lapsen mielen voimavaroihin vaikuttavat ennen kaikkea leikki, jaettu ilo ja sukupolvia yhdistävät ihmissuhteet. Mitä enemmän lapsi leikkii, sitä kestävämmäksi hän kasvaa, Piia Kleimola toteaa.

Tapahtuman toteuttamisen ja esitysten maksuttomuuden mahdollistavat Kotkan kaupungin Kimaralle myöntämä kohdeavustus sekä Kymin Oy:n 100-vuotissäätiön kulttuuriavustus.

Klovni Mutterin (alias Thomas Pryke) lentävä sirkus esiintyy sunnuntaina 14.11.


Marrasmukavien tapahtumat:

Sunnuntaina 7.11. klo 15 – 16
Äkkivääriä flamingon sääriä. Eero Ojala esittää Laura Ruohosen runoja ja Piia Kleimola leikittää.

Lauantaina 13.11. klo 15 – 16
Tanssin ja sirkuksen päivä. Mukana rytmeissä Move, Hyrrät, Flamingo ja Sirkuskoulu Rainbow.

Sunnuntaina 14.11. klo 15 – 15.30
Thomas Pryke ja Klovni Mutterin lentävä sirkus.
Lauantaina 20.11. klo 15 – 16
Ketarat pitkin ketoa! Kimarallinen lastenrunoja ja -lauluja kaikenikäisten iloksi.
Sunnuntaina 28.11. klo 15 – 16
Tonttuja! Lastenlauluyhtye MusKattien jouluinen lastenlaulukonsertti.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa