Meripäivät 60 vuotta – juhlien myötä tapahtuma palaa juurilleen

Kotkan Meripäiviä juhlitaan keskiviikosta lauantaihin 27. – 30.7.2022 Kotkansaarella, keskustan alueella. Tapahtuma-alue painottuu Sibeliuksenpuiston ympärille, Lehmuskujalle ja Keskuskadulle, ulottuen aina Ruotsinsalmenkadulle ja siitä Sapokan suuntaan.
Ravintolapaikat sijoittuvat Lehmuskujalle ja sen lähistölle, muista alueen yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin.

– Olemme vuosien varrella saaneet paljon palautetta siitä, miten mahtavaa olisi, jos Meripäivät järjestettäisiin keskustassa kuten ennen vanhaan. Juhlavuoden kunniaksi päätimme näin tehdä, Kotkan kaupungin tapahtumapäällikkö Tiina Salonen kertoo.
Meripäivien juhlavuotta on valmisteltu jo tovi. 60 vuotta täyttävää tapahtumaa juhlitaan retro-teemalla ja juhlahumun on tarkoitus alkaa jo keväällä. Myös perinteisen meripäiväparaatin teemana on retro.

– Meripäiviä järjestellään tällä hetkellä normaalisti ja toivomme kovasti, että kaikki suunnitellut juhlavuoden tapahtumat sekä Meripäivät voidaan järjestää. Meillä on tällä hetkellä suunnitteilla muun muassa meripäiväklubeja keväälle, sekä muraalijuhla ja meripäivänäyttelyn avajaiset touko-kesäkuun vaihteeseen, Salonen iloitsee.
Juhlavuoden yksi ohjelmasisältö, Aviadorin ja Meripäivien kirjoituskilpailu Pullopostia mereltä, on käynnissä helmikuun loppuun. Kilpailuun on tullut noin 50 tekstiä.
Kilpailuun voi osallistua pseudonyymisti maksimissaan 12 liuskaa (30 000 merkkiä) pitkällä lyhytproosalla. Lyhytproosaksi määritellään novellit, muistelmat, esseet, kertomukset.

– Kirjoituskilpailu on hieno lisä Kotkan Meripäivien 60-vuotisjuhlan ohjelmaan. Meri kilpailun aiheena on varmasti monelle tekstejä harrastuksenaan tai ammatiksi kirjoittavalle hyvä inspiraation lähde – samoin kuin meille Meripäiville. Tuomariston valitsemista teksteistä koottava Pullopostia mereltä -teos jää muistoksi meille juhlavuodesta. Teos tulee myös myyntiin yleisölle, Salonen vinkkaa.
Kirjoituskilpailun voittaja palkitaan 2 000 eurolla ja tuomariston valitsemat tekstit tai teksti julkaistaan Aviador Oy:n kustantamassa teoksessa Pullopostia mereltä. Kilpailun säännöt ja osallistumistiedot: https://meripaivat.com/info/pullopostia-merelta-kirjoituskilpailu/

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa