Mikko Leppänen on Kymi Sinfoniettan uusi toimitusjohtaja

Mikko Leppänen

Sinfoniaorkesteri Vivon intendenttinä toimiva Mikko Leppänen (38) on valittu Kymi Sinfoniettan uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa uudessa työssään 16.8., jolloin nykyinen toimitusjohtaja Riikka Luostarinen jättää yhtiön.

Leppänen on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Arts Management -koulutusohjelmasta ja kauppa-tieteiden kandidaatiksi Helsingin kauppakorkeakoulusta. Taidemusiikin parissa Leppänen on aiemmin työskennellyt muun muassa Sysmän Suvisoitto- ja Musiikin aika -festivaalien toiminnanjohtajana. Ennen kulttuurialalle siirtymistään hän työskenteli kansainvälisissä markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä.

– Mikko Leppäsellä on koulutuksen kautta vahva taloudellinen ja hallinnollinen osaaminen. Hänellä on työkokemusta monesta erilaisesta organisaatiosta, joka luo vahvan pohjan Kymi Sinfoniettan toimitusjohtajan vaativaan tehtävään, hallituksen puheenjohtaja Juha Tilli kertoo Kymi Sinfoniettan tiedotteessa.
Mikko Leppäsen mukaan Kymi Sinfoniettan toimitusjohtajuus on Suomen orkesterikentässä ainutlaatuinen ja äärimmäisen mielenkiintoinen tehtävä, jossa pystyn yhdistämään sekä taidehallinnon että kauppatieteellisen osaamiseni.

– Kymenlaakson oma orkesteri on taiteellisesti korkeatasoinen ja monenlaisiin toteutuksiin kykenevä orkesteri, jota lähden suurella innolla luotsaamaan kohti koronahaasteiden jälkeistä aikaa, kertoo tuleva toimitusjohtaja.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa