Mikko Vainio on uusi kirjastotoimenjohtaja

Filosofian maisteri Mikko Vainio on valittu Kotkan uudeksi kirjastotoimenjohtajaksi. Hän aloittaa virassaan kevään aikana. Valinnan teki elinvoimalautakunta tiistaisessa kokouksessaan.

Tällä hetkellä Vainio työskentelee Vantaan kaupungin kirjastopalveluiden johtajana. Aiemmin hän on toiminut Kouvolan kaupungin kirjastotoimenjohtajana, Helsingin kaupungin Oulunkylän lähikirjaston johtajana sekä Helsingin kaupungin kirjastopalvelujen apulaisjohtajana, osallistuen muun muassa Keskustakirjasto Oodin suunnitteluun.
Vainiolla on kokemusta myös Yleisradion kirjastotietopalvelujen informaatikkona ja Kansalliskirjaston hallituksen jäsenenä. Oma, kirjastoalan konsultaatiota antava yritys hänellä on ollut 2016 alkaen.

Uuden kirjastotoimenjohtajan valinta tuli ajankohtaiseksi nykyisen johtajan Katariina Kupiaisen eläköitymisen takia. Eläkkeelle hän siirtyy 30.6. Avointa virkaa haki yhteensä 10 henkilöä, joista haastateltiin viisi. Ryhmä päätyi yksimielisesti esittämään Vainion valintaa.

Virkaan valitulla on kuuden kuukauden koeaika viran vastaanottamisesta lukien. Kirjastoimenjohtajan kuukausipalkka on noin 4 400 euroa.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa