Minetechin äänitys- ja kuvausstudio valmistuu Mussaloon – iso halli sopii tapahtumille

Tuotantokoordinaattori Simo Mannisen mukaan Minetechin studiolle on kysyntää.

Kotkalainen tapahtuma- ja studiotekniikkaan erikoistunut Minetech rakentaa tilat kulttuurituotannoille Mussalon Kotolahteen. Hallissa on kaiken kaikkiaan noin tuhat neliötä tilaa. Sen sisälle rakennetaan noin 200 neliön ammattilaistason studio, joka sopii kaikenlaisiin äänityksiin ja kuvankäsittelyyn musiikkituotannoista mainoskuvauksiin.
Myös elokuvan sisäkuvaukset onnistuvat Minetechin tuotantotiloissa kuten myös kaikenlaiset livestriimaukset, jotka korona-aikana ovat lisääntyneet huimasti.

Kelluva tila
Minetechin tuotantokoordinaattorin Simo Mannisen mukaan studiossa tulee olemaan iso soittotila sekä tarkkaamo jälkituotantotiloineen sekä tarvittavat fasiliteetit kuten keittiö ja saniteettitilat. Nukkumatilat ovat myös suunnitteilla.

– Kyllä studioon big band -kokoonpano mahtuu, Manninen kuvailee.
Mannisen mukaan seudulta ei löydy vastaavaa tilaa, joka olisi näin suuri ja tasokas. Äänitystila on ns. kelluvaa tilaa, jossa jokainen huone on eristetty toisistaan ja ne ikään kuin kelluvat jousien päällä eristäen äänet sekä mekaanisesti että ilman avulla.

Kysyntää on jo nyt
Minetech vuokraa studiota, laitteita ja mahdollisesti myös henkilökuntaa ulkopuolisillekin.

– Tila on suunniteltu alusta asti yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Haluamme tuoda alueen toimijoita yhteen ja houkutella tekijöitä myös pääkaupunkiseudulta rauhallisempaan Kotkaan.

– Kysyntää ja kiinnostusta näyttäisi olevan.
Minetechista löytyy musiikkituotantoihin vintage-arvosoittimia ja muutenkin hyviä laitteita Genelecin kaiuttimista Martin Kantolan mikrofoneihin.

Minetech Studion avajaisia vietetään syksyllä Kotolahdentie 7:ssä.

– Pitkällä tähtäimellä me tätä teemme, Simo Manninen sanoo.

Minetechin tulevan tuotantotilan edustalla järjestettiin kesäkuussa Kotka Open Air -musiikkitapahtuma.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa