Kotkalainen Otterplan alkaa olla keikkakunnossa: lähitulevaisuuteen bändi on sopinut viidestä esiintymisestä, joista ensimmäinen on perjantaina 13.8. Helsingissä Elävän musiikin päivässä Stoan aukiolla.
– Bändin soittokuntoon saaminen on vaatinut todella paljon työtä, kuvailevat Otterplanin muusikot.
Viime vuonna perustettu neljän kaverin bändi asettuu tyylilajillisesti funkrockin viitekehykseen. Funkrock on alun perin amerikkalaista rytmipohjaista musiikkia, jossa rockmusiikille tyypillinen särjetty kitarasoundi ja aggressiivisuus yhdistyvät funkmusiikin rytmeihin. Sen juuret ovat 1960-luvun lopulla. Yksi funkin isistä, James Brown, kuuluu myös Otterplanin esikuviin.
– Musiikissamme perustuu vahvaan, intensiiviseen ja synkopoituun rytmiin.
Otterplan tekee musiikkia soittamisen ilosta, intohimosta ja palosta. Ehkä menestyskin on kavereiden mielessä.
Mielenkiintoista kuunneltavaa show-meiningillä
Otterplan haluaa erottua muista esittämällä vain itse tekemäänsä musiikkia, cover-bändejä on tarpeeksi muutenkin.
– Haluamme esiintyä ja tarjota yleisölle mielenkiintoista kuunneltavaa. Live-musiikissa on oma tunnelmansa, joten haluamme tarjota myös jonkinlaisen show´n, sanoo bassoa soittava Joonas Suortti.
– Ja haluamme saada myös yleisön mukaan, jatkaa rummuissa oleva Simo Manninen.
Otterplanille musiikkia säveltää kaikki bändin jäsenet. Sanoituksista vastaa lähinnä Ville Peltonen, joka myös laulaa ja soittaa kitaraa. Sanoitukset ovat englanniksi.
– Rakkauden teemoista on hankalaa tehdä sanoituksia, teemme enemmän rytmin ilosta ja vakavista ajankohtaisista aiheista, Peltonen sanoo.
Neljäntenä vakiojäsenenä Otterplanissa on kitaristi Akseli Suutari.
Helsingin keikan jälkeen heti tulevana lauantaina Otterplania on mahdollista kuulla Kotkassa, Rantsu Roots festivaalissa Mussalossa. Toinen tällä hetkellä sovittu kotikaupungin keikka bändillä on 11.9. Kotka Rock´n Bluesin tapahtumassa.
Kotkan keikkojen välissä bändi käy kahden keikan minikiertueella Virossa, Tallinnassa ja Kuresaaressa.
Päivitetty 13.8. kello 10.30. Muutettu kohtaa jossa puhutaan säveltämisestä ja sanoittamisesta.