Pandemia romahdutti Karhulan Valimon liikevaihdon

Karhulan Valimon konkurssin syyksi on ilmoitettu Covid-19 -pandemia. Konkurssihakemuksen liitteenä olevasta Karhulan Valimon Oy:n hallituksen kokouspöytäkirjasta ilmenee, että korona on aiheuttanut kysynnän putoamisen ja romahduttanut liikevaihdon.
Käänne tapahtui viime vuoden toukokuussa, josta lähtien liikevaihto putosi merkittävästi ja johti lopulta pysyvään maksukyvyttömyyteen.
Karhulan Valimolla on konkurssihetkellä noin kahdeksan miljoonan euron velat. Suurin velkoja on Kymenlaakson Osuuspankki (2,6 miljoonaa). Verovelkoja on kertynyt noin miljoonan edestä.

Elokuussa yhtiössä käynnistettiin voimakkaat sopeutustoimet, joiden ansiosta tulos- ja kassatilanne onnistuttiin pitämään toimintaedellytykset mahdollistaneella tasolla.
”Tilauskannan painuessa edelleen alaspäin Karhulan Valimo joutui sopeutustoimena käynnistämään valimon tuotantoseisokin 15.12.2020 alkaen”, todetaan pöytäkirjassa.
Tammi- ja helmikuun 2021 aikana yhtiössä jatkettiin uusien kauppojen hakemista kotimaan ja viennin asiakkailta ja viimeisteltiin viimeiset toimitukset. Lisäksi koko vuoden 2020 ajan neuvoteltiin mahdollisten yrityspartnereiden ja lisärahoituksen saamisesta sekä pyrittiin saamaan maksuaikaa veloille.
”Hyvistä ennakko-odotuksista huolimatta ratkaisevaa menestystä ei saavutettu. Kun viimeisten kuukausien tappiollinen tulos vetää yhtiön oman pääoman negatiiviseksi, ei Karhulan Valimon hallituksella ole muuta vaihtoehtoa kuin hakeutua velallisen omaehtoiseen konkurssiin”, päätti hallitus 15.3.

Lue myös:

https://kymensuu.helena.loopy.fi/karhulan-valimo-hakeutui-konkurssiin/
Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa