Perhepartio aloittaa Karhulassa kahden lippukunnan yhteistyönä

Karhulan Kanttarellit ja Korvenkävijät kutsuvat perhepartiosta kiinnostuneita mukaan toimintaan: Kaisa Heimonen (vas.) Minna Naukkarinen, Emilia Mahlio ja tyttärensä Pihla Liakka, Aaro Liakka sylissään Venla Liakka, Anssi Kellberg ja Jonne Holmén kertoivat toiminnasta Kanttaerellien Munkalon pihalla.

Kaksi Karhulassa toimivaa partiolippukuntaa, tyttöjen Karhulan Kanttarellit ja poikien Karhulan Korvenkävijät, perustaa yhteisen perhepartion. Perhepartiotoiminnassa keskeistä on se, että aikuiset ja lapset, tytöt ja pojat, harrastavat partiotoimintaa yhdessä.
Perhepartio on suunnattu 3-6-vuotiaille lapsille ja heidän mukanaan tuleville aikuisille. Toki mukaan voi ottaa vaikka sylivauvoja, mutta varsinainen ohjelma on suunniteltu 3-6-vuotiaille.
Suomen partiolaisten laatima perhepartio-ohjelma koostuu kuudesta aktiviteettikokonaisuudesta: arjen taidot, retkeilytaidot, kädentaidot, ulkoilutaidot, luontotaidot sekä lippukunnan toimintaan tutustuminen.

– Ajattelimme, että tällaiselle toiminnalle olisi tilausta. Haluamme mahdollistaa koko perheen partioharrastuksen, sanoo Karhulan Korvenkävijöiden lippukunnanjohtaja Anssi Kellberg.

Luontosuhde vahvistuu
Perhepartiosta on hyviä kokemuksia muilta paikkakunnilta kuten Pyhtäältä, Haminasta ja Kouvolasta. Karhulassa asuva Emilia Mahlio vetää itse perhepartiota Myllykosken koskikarat -lippukunnassa. Karhulan uuteen perhepartioon hän aikoo tulla mukaan osallistujana lastensa kanssa.

– Perheet ovat kokeneet perhepartion monella tavalla hyväksi matalan kynnyksen harrastukseksi, joka ei ole kallista eikä sitovaa. Eikä kilpailuhenkisyyttä ole, Emilia Mahlio kertoo.

– Partio ei vaadi myöskään erityisiä varusteita, ainoastaan ulkoiluvaatteet. Monet vanhemmat haluavatkin perhepartion kautta vahvistaa lastensa luontosuhdetta.
Emilia Mahlio korostaa, että partio ei aina ole sitä, että retkeillään sysipimeässä metsässä ja istutaan kannon päällä, vaikka kala-, lintu- ja nuotioretket ovatkin suosittuja. Esimerkiksi vierailu paloasemalle on edelleen toivelistalla odottamassa koronan hellittämistä. Tapaaminen voi olla myös vaikkapa askartelua partiokolossa.
Anssi Kellberg haluaa korostaa, että perhepartio on nimenomaan aikuisen ja lapsen yhteinen harrastus ja antaa mahdollisuuden tutustua partiotoimintaan jo ennen sudenpentuvaihetta, joka alkaa yleensä, kun lapsi aloittaa koulunkäynnin.
Ohjaajina perhepartiossa toimivat partiolaiset molemmista lippukunnista. Perhepartiotoimintaan on mahdollista tutustua ensimmäisessä tapaamisessa sunnuntaina 24.10. kello 9-12 Karhulan Kanttarellien Munkalossa (Mäenpääntie 80) Korkeakoskella. Lisätietoa perhepartiosta löytyy myös partio.fi-sivustolta.

Sudenpentulauma kaipaa vetäjiä
Anssi Kellberg on innoissaan uudesta perhepartiotoiminnasta, mutta häntä huolestuttaa oman lippukunnan ohjaajatilanne. Pieniä poikia olisi tulossa innolla mukaan uuteen sudenpentujen ryhmään, mutta ohjaajista on pulaa.
Kellberg toivookin, että löytyisi 3-4 aikuista, jotka voisivat tulla ohjaajiksi 7-9-vuotiaiden poikien sudenpentulaumalle. Partiosta ei tarvitse olla aiempaa kokemusta, sillä lippukunta antaa tarvittavan koulutuksen.
Sudenpentujen ohjaamisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Anssi Kellbergiin, anssi.kellberg@gmail.com.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa