Pertsa ja Kilu -elokuva vihdoin ensi-iltaan – Kymi Sinfonietta soittaa elokuvan musiikin

Panu Aaltio (Kuva: Taavi Vartia Tuotannot)

Uusi Pertsa ja Kilu -elokuva saa vihdoin ensi-iltansa keskiviikkona 14.7. Yksi elokuvan kiitellyistä elementeistä on sen upea musiikki, jonka on säveltänyt kansainvälisesti arvostettu elokuvasäveltäjä Panu Aaltio. Musiikkia ei ole tuotettu monen nykyelokuvan tapaan digitaalisesti, vaan elokuvassa sen soittaa oikea orkesteri, Kymi Sinfonietta.

Kymi Sinfoniettan toimitusjohtaja Riikka Luostarinen toteaa, että Panu Aaltio on onnistunut vangitsemaan Pertsa ja Kilu -musiikkiinsa nerokkaasti koko elokuvan laajan tunteiden kirjon jännitystä nostattavasta tunnelmasta herkkiin kohtauksiin ja uljaaseen sankarillisuuteen.

– Elokuvassa Kymi Sinfoniettan taidokkuus ja energinen virtuoosisuus pääsevät oikeuksiinsa. Aitojen soittimien mehevä ja värikylläinen sointi vangitsee kuulijan, ja sankarillinen voimamusiikki soi uljaana, hehkuttaa Luostarinen tiedotteessaan.

Äänityksissä sekä jälkituotannossa ahkeroi Aaltion lisäksi tiimi elokuvamusiikin ammattilaisia: pää-äänittäjä, miksaaja Mikko Raita, äänittäjät Ilmari Apajalahti ja Ilkka Ruutu, orkestraattorit Vili Robert Ollila ja Rolf Gustavson sekä musiikkileikkaaja Joonas Kaartti.
Elokuvan musiikki on tulossa lähiaikoina saataville myös Spotify, Apple Music ja Amazon -streamauspalveluihin, ja on mahdollista että se tulee saataville myös fyysisenä levynä.

Taavi Vartian luottosäveltäjä

Kymi Sinfoniettan toimitusjohtaja Riikka Luostarinen iloitsee hienosti onnistuneesta elokuvayhteistyöstä ja sen lopputuloksesta.

– Oli upeata olla mukana tässä produktiossa, oman alansa huippuammattilaisten kohtaamisessa. Koko musiikkituotannossa kaikkine vaiheineen näkyy ja kuuluu se sama viimeistelty kädenjälki kuin koko elokuvassa.

Myös elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Taavi Vartia on tyytyväinen lopputulokseen. Vartia on jo pitkään tehnyt yhteistyötä säveltäjä Panu Aaltion kanssa eri tuotannoissa, ja Aaltiosta onkin tullut vuosien aikana luottosäveltäjä Vartialle.

– Panu Aaltio on tehnyt paitsi minun leffoihini, myös lukuisiin muihin elokuviin musiikkia suurten kansainvälisten orkesterien kanssa eri puolilla maailmaa. Nyt Kymi Sinfonietta osoitti täysiverisen kykynsä toteuttaa elokuvamusiikkia, joka on oma vaativa lajinsa.

– Aaltion säveltämä seikkailullisuus, suuret tunteet, jännitys ja riemukkaat hetket nousevat lentoon Kymi Sinfoniettan soittamana. Meille Pertsa ja Kilu -elokuvan tekijöille tämä oli upea yhteistyön avaus yhdessä Kymi Sinfonietan kanssa, Taavi Vartia sanoo.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa