Pihkoon koulusta tulee ajan hengen mukainen

Havainnekuvan mukaan Pihkoon uusi koulu näyttää tällaiselta. (Rakennusliike S. Tikakoski)

Rehtori Niko Kaukovallan mukaan uudessa koulussa moderni ja perinteinen oppimisympäristö tukevat toinen toistaan.

Pihkooseen rakennettavasta uudesta hirsirakenteisesta koulusta tulee rehtori Niko Kaukovallan mukaan ajan hengen mukainen koulu.

– Odotan suurella innolla yhteistyötä, jota pääsemme toteuttamaan sekä koulun omien etukäteissuunnitelmien että rakennuttajalta saatujen toteutusmallien kanssa.
– Koulusta rakentuu mielestäni ajan hengen mukaisesti hybridikoulu, jossa moderni ja perinteinen oppimisympäristö tukevat sopusoinnussa toinen toistaan ja mahdollistaa oppijoiden tavoitteiden saavuttamista oppimispolun eri vaiheiden ja opetuksen työtapojen näkökulmasta, Kaukovalta toteaa.

– Ilolla tervehdin myös rakentajan visioita kyläyhteisön tarpeiden huomioimiseksi. Piha-alue ja taitotilat näyttäytyvät suunnitelmissa motivoivana ja toiminnallisena kokonaisuutena.

Pihkoon koulun urakkasopimus allekirjoitettiin 3. helmikuuta, rakennustyöt tontilla käynnistyvät alustavasti toukokuun ja kesäkuun vaihteessa ja koulu pääsee aloittamaan toimintansa uusissa tiloissa elokuussa 2022.
Hirsirakenteinen koulu tullaan toteuttamaan mahdollisen kosteusvaurioriskin pienentämiseksi suojakatoksen alla. Hankkeen kustannusarvio on 6,5 miljoonaa euroa, joka sisältää lähiliikuntakentän rakentamisen.

Uuden koulun kerrosala on noin 2150 m2 ja se tarjoaa tilat kuudelle perusopetusryhmälle, yhdelle esiopetusryhmälle, oppilasravintolan ja keittiön.
Iltapäivätoiminta käyttää perusopetuksen kanssa yhteisiä tiloja. Lisäksi osa tiloista tulee palvelemaan myös iltakäyttöä.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa