Pikkupojan unelmasta tuli totta!

Rasmus "Rasse" Kupari.

Rasmus Kuparista tuli lauantaina aamulla Suomen aikaa ensimmäinen Kotkan Titaanien kasvatti, joka on pelannut jääkiekkoa tarunhohtoisessa Pohjois-Amerikan ammattilaisliigassa NHL:ssa.

– Onhan tämä tosi iso juttu, josta olen unelmoinut pikkupojasta asti, Kupari kertoi tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Vaikean polvivamman vuoksi yli vuoden sivussa ollut Kupari aloitti kautensa vahvasti farmiliiga AHL:ssa, ja sai ensimmäisen näytönpaikkansa Los Angelesin Kingsin riveissä Saint Louis Bluesia vastaan ja pelasi runsaat 10 minuuttia.

Huolimaton Kings hävisi ottelun 2-3 jatkoajalla, mutta Kupari voi olla tyytyväinen omaan suoritukseensa. Asiantuntijoiden mielestä debyytti oli erittäin onnistunut, ja Kupari keräsi kehuja varsinkin voimakkaasta luistelustaan.

– Hyvin meni. Yritin pelata simppelisti omilla vahvuuksillani, Kupari totesi.

Avausmaalikaan ei ollut kaukana kolmannessa erässä, mutta laukaus meni ohi suomalaisen Ville Husson vartioiman Bluesin maalin.

– Yritin ylähyllylle, mutta en saanut kunnon laukausta maalinedushässäkässä aikaan, Kupari sanoi.

Kupari sai paljon huomiota julkisuudessa ottelun alla ja sen aikana. NHL-käytännön mukaisesti Kupari muuan muassa saapui verryttelyyn ensimmäisenä ja kiersi kaukalon pari kertaa yksin.

– Ennen peliä oli kyllä vähän jännitystä ja tärinää, Kupari kertoi.

Runsaan viikon kuluttua 21 vuotta täyttävä Kupari siirtyi 15-vuotiaana Kouvolaan (KooKoo) ja sieltä Oulun Kärppiin kehittymään.

Kings varasi Kuparin kesällä 2018 ensimmäisellä kierroksella 20. pelaajana. Kupari muutti Pohjois-Amerikkaan 2019 syksyllä. Hän oli jo tuolloin lähellä paikkaa NHL:ssa, mutta joutui aloittamaan kauden AHL-liigassa. Kausi päättyi tapaninpäivänä nuorten MM-kisojen avausottelussa Ruotsia vastaan, kun Kupari loukkasi keskialueen taklaustilanteessa polvensa nivelsiteet.

Kupari on voittanut urallaan miesten Suomen mestaruuden (Kärpät) lisäksi 18- ja 20-vuotiaiden maailmanmestaruudet. Nyt hän on 20-vuotiaana myös NHL-pelaaja.

– En tiedä vielä pelaanko seuraavassa ottelussa, mutta töitä on tehtävä jatkossa kahta kauheammin, Kupari huomautti.

Jorma Jyrkilä
Jorma Jyrkilä
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin