Pyhtää libri keskittyy paikallisuuteen

Pyhtään Stockforsin tehdasalueella (Harjuntie 111, 49270 Pyhtää) järjestetään lauantaina 17.7. ”Suomen leppoisimpien kirjamessujen” Kymi Librin tytärtapahtuma Pyhtää Libri. Tapahtuman tarkoitus on esitellä Pyhtäästä kirjoitettuja kirjoja ja herätellä kiinnostusta sekä opastaa kyläkirjojen tekoon.

Kirjatapahtuma alkaa tekstiilitaiteilija Hanna Peräkylän vetämällä kirjansidontatyöpajalla Patruunantalolla 10.30-12.00 (ilmoittautumiset info@pyhtaanvalo.fi). Iltapäivän ohjelma Kaarihallissa on kaikille avoin ja alkaa klo 13 Tarja Tornaeuksen (Reuna Kustantamo ja Kirjakauppa) luennolla ”Näin syntyy kyläkirja”. Kansatieteilijä Pekka Karlsson luennoi 13.45 aiheesta ”Arkistoaineistoista tarinaksi”, ja 14.30 kirjailijat Ulla-Maija Sievinen ja Irja Sinivaara kertovat paikallisista aiheista kirjoittamisesta. Paikalla on myös suku- ja paikallishistorian tutkijoita ja muita näytteilleasettajia, joihin voi tutustua luentojen välillä.

Pyhtään Valo ry:n keväällä järjestämän Tie-aiheisen runokilpailun voittajat julkistetaan klo 15.15., ja kirjatapahtuman päättää runoilija Ville Vanhalan ja muusikko Erkki ”Echo” Räsäsen runoblues-lyhytelokuvan ”Jos en kosketa sinua – You can’t have love” ensiesitys, jonka tuotanto on toteutettu kokonaan pyhtääläisvoimin. Lyhytelokuva esitetään 15.30.

Tapahtuma on maksuton. Pyhtään Valo ry pyytää muistamaan turvavälit ja käsihygienian ja suosittelee maskin käyttöä.

Pyhtää Libri on osa Pyhtään Valo ry:n Pyhtää paperille -hanketta, jonka tarkoituksena on tallentaa Pyhtään kulttuuriperintöä. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Sepralta. Pyhtään Valo ry on vuonna 2018 perustettu kylä- ja kulttuuriyhdistys, jonka tarkoituksena on muun muassa toimia Pyhtään Kirkonkylän kehittämiseksi ja vaalia Kirkonkylän perinnettä, historiaa ja kulttuuria. Yhdistys voi toimia myös Pyhtään muissa kylissä.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa