Pyhtään Kulttuuritalo ehdolla Vuoden areenaksi

Netta Norro toimii luovan alan osuuskunnassa Lilithissä, joka on 450 jäsenellään Suomen suurin luovan alan osuuskunta. Norro on opiskellut kulttuurituottamista.

Pyhtään Kulttuuritaloksi tämän vuoden aikana muuntautunut Pyhtään entinen kunnantalo on ehdolla musiikkialan ammattilaisten Musiikki & Media -tapahtumassa Vuoden venue: Areena 2021 -tittelin saajaksi. Kategoria sisältää areenat, stadionit ja ulkoilmavenuet, joka on panostanut tapahtumien turvallisuuteen sekä taloudellisesti että henkisesti ja kehittänyt uusia tapoja tuottaa tapahtumia.
PyhtäänKulttuuritalon lisäksi ehdokkaina ovay Allas Sea Pool, Kurubi Stadion, Viikinsaari ja OmaSP Stadion.

Pyhtään Kulttuuritalo Oy:n hallituksen jäsen Vesa Ristimäki on ylpeä ehdokkuudesta.

– On syytä kiittää kaikkia ja varsinkin artisteja ja yleisöä, jotka ovat meihin koronavuonna uskoneet. Ehdokkuus kertoo, että olemme heti ensimmäisenä vuonna nousseet liigatasolle ja tehneet asiat hyvin, Ristimäki hehkuttaa.

Ensimmäinen toimintakesä tai oikeastaan sen puolikas herättää Ristimäessä ristiriitaisia tunnelmia. Kulttuuritalon ja konserttikesään alku näytti lupaavalta ja ihmiset olivat Ristimäen mukaan hyvin mukana.

– Mutta heinäkuussa, koronatilanne taas huonontui lipunmyynti loppui kuin seinään, Ristimäki harmittelee ja olisi toivonut jo tästä kesästä normaalia.

Ensi kesäksi on jo alustavat suunnitelmat valmiita. Tavoite on, että konserttien sarja alkaa jo kesäkuun puolivälissä, kun se nyt alkoi kuukautta myöhemmin.

Konserttiareena on Kulttuuritalon takapihalla. Varsinaisessa talossa itäsiiven luovan alan toimijoille tarkoitetut tilat on vuokrattu sataprosenttisesti.

– Tilan tarvetta on tosiaan ollut.

Residenssitoiminta loppuu kesän jälkeen. Samoin kahvila-ravintola muuttuu talvikaudn ajaksi tilausravintolaksi.

Vuoden venue: Areena 2021 -tittelin voittajan valitsevat Musiikki & Media -tapahtuman osallistujat äänestyksessä, joka avautui tänään. Palkitut julkistetaan itse tapahtumassa Tampere-talossa 8.10.2021.

Pyhtään Kulttuuritalon pihakonserttien sarjan päättää lauantaina 4.9. Elastinen.

Vesa Ristimäki ja puolisonsa Netta Norro ”löysivät” Pyhtään entisen kunnantalon viime vuonna ja alkoivat laittaa sitä toimintakuntoon. tapahtumatilojen rakentamista ja kehittämistä, mukaan lukien Tampereen Tullikamari, Turun Logomo ja Helsingin Kaapelitehda.
Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa