Ruokalähettipalvelu Wolt aloitti Kotkassa

Woltia on odoteltu Kotkan ruokalähettimarkkinoille. H-hetki on tänään torstaina.

Kotkassa on aloittanut toimintansa uusi ruokalähettipalvelu Wolt. Woltin kautta on voinut tilata ruokaa kotiin tai ravintolasta noudettavaksi tästä päivästä lähtien.

– Kotkassa on heti alkuun mukana 18 ravintolaa. Seuraavaksi kuulemme mielellämme paikallisilta ravintolatoiveita, sanoo Woltin Suomen maajohtaja Henrik Pankakoski.
Alussa ravintoloita on mukana Kotkansaarelta ja Karhulasta.

Kotkan kuljetusalue kattaa Kotkasaaren ja sen lähialueet 10-15 kilometrin säteellä.
Woltin kuljetusalue ulottuu pohjoisessa esimerkiksi Veikkolaan, idässä Ristinkalliolle ja Sunilaan sekä lännessä Mussaloon ja Karhuvuoreen.

Wolt toimii tällä hetkellä jo 24 kaupungissa Suomessa. Suomen lisäksi yritys toimii 22 muussa maassa ja 150 kaupungissa. Palvelu toimii niin, että asiakkaat voivat tilata ravintolaruokaa mobiilisovelluksella tai verkkosivuilla Woltin kumppanuusravintoloista.

Kotka on luonnollinen avaus

Wolt on aktiivisesti laajentanut palveluaan uusille alueille myös koronapandemian aikana.
Päätökseen Kotkaan laajentamiseen vaikutti Pankakosken mukaan esimerkiksi ravintolavalikoima ja paikallisten toiveet.

– Kotka on meille luonnollinen uusi avaus. Kaupungissa on mainio valikoima erilaisia ravintoloita ja paikalliset ovat toivoneet meitä alueelle jo pitkään.

Lähettien asema puhuttaa

Pankakosken mukaan lähetit jättävät tilaukset asiakkaan asunnon oven taakse kontaktien välttämiseksi.
Lähettien asema on herättänyt keskustelua julkisuudessa. Lähetit toimivat itsenäisinä yrittäjinä toimeksiantosuhteessa. Huomiota on kiinnitetty alustatalouden piirissä työskentelevien ruokalähettien oikeudelliseen asemaan.
Wolt on vuonna 2014 perustettu yritys, joka on kerännyt jo yli 700 miljoonaa euroa kansainvälisiltä pääomasijoittajilta. Yhtiön toimitusjohtaja on Miki Kuusi. Woltilla on yli 2500 työntekijää ja 70 000 lähettikumppania.

Päivitetty 25.3. kello 11.13, aikamuoto on muutettu.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa