Satama Areenan peruskivi muurattiin

Satama Areenan peruskivi muurattiin Kotkan Kantasatamassa tänään. Perinteisessä tilaisuudessa kuultiin tervehdyksiä hankkeessa mukana olevilta. Valtiovallan tervehdyksen tilaisuuteen toi kotkalainen kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.).
Paateron kuten muidenkin juhlapuhujien tervehdyksissä korostui usko tulevaisuuteen ja tapahtumakeskuksen tuomiin uusiin mahdollisuuksiin, niin taloudellisiin kuin henkisiinkin.

– Tämä on uudenlainen mahdollisuus nostaa alueen profiilia. Kaupungistumiskehityksen myötä kaupunkien merkitys tulevaisuudessa kasvaa ja tarvitaan erilaistumista. Satama Areena on yksi askel kaupunkistrategian toteuttamisessa, Paatero totesi.
Hän korosti myös tapahtumakeskuksen merkitystä kaikille kotkalaisille yleisenä, avoimena tilana, joka vahvistaa osallisuutta ja yhteenkuuluvuutta. Paatero sanoi olevansa ylpeä kotkalaisesta arkkitehtuurista, joka tapahtumakeskuksen myötä saa jälleen yhden merkittävän lisänsä.

– Vaikka Kotkassa ei ole asukkaita yhtä paljon kuin monessa muussa kaupungissa, kaupunkimaisuus ja kaupunkikeskusta ovat sen hienous.
Paatero kiitteli tulevan tapahtumakeskuksen monitoimisuutta, joka oli päättäjien ehtona koko prosessin ajan.

– Tarvitaan rohkeita ratkaisuja ja näkemystä pidemmälle tulevaisuuteen alueen elinvoimaisuuden turvaamiseksi.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa