Sulzer investoi Karhulaan

Karhulan teollisuuspuistossa toimiva Sulzer Pumps Finland Oy käynnistää merkittävän investointihankkeen, jonka myötä tehtaassa valmistettavien prosessipumppujen kokoonpano-, koeajo- ja maalaustoiminnot uudistetaan.
Sulzerin Karhulan tehtaan toimitusjohtajan Jukka Tanin mukaan kysymys on erittäin merkittävästä satsauksesta, vaikka euromääriä ei halutakaan kertoa julkisuuteen.

Laite- ja koneinvestointien lisäksi yhtiö tehostaa digitalisaation ja automaation hyödyntämistä valmistusprosessien kehittämisessä. Hanke käynnistyy huhtikuussa 2021 ja valmistuu vuoden 2022 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Sulzer lisää merkittävästi Kotkassa valmistettavien laitteiden määrää, kun investoinnit on saatu päätökseen.

Hankkeeseen liittyen Sulzer Pumps Finland Oy ja G-Capital Oy ovat laatineet aiesopimuksen uuden logistiikkakeskuksen rakentamiseksi. 5 300 neliömetrin uudisrakennus on määrä rakentaa Sulzerin tehtaan välittömään läheisyyteen, ja Sulzer tulee toimimaan tilassa vuokralaisena. Uusi logistiikkakeskus tehostaa Sulzerin materiaalitoimintoja.

Sulzer Pumps Finland Oy ja HUB logistics Packaging Oy ovat niin ikään sopineet strategisen kumppanuuden syventämisestä. Sulzer Pumps Finland Oy:n Kotkan tehtaan sisälogistiikan toiminnot siirtyvät osaksi HUB logistics Packaging Oy:n liiketoimintaa.
Sisälogistiikan henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä HUB logistics Packaging Oy:n palvelukseen. HUB logistics Packaging Oy jatkaa siirtyvää liiketoimintaa Karhulan teollisuuspuistossa ja investoi logistiikkaan ja materiaalien käsittelyyn.

Lisäksi Sulzer Pumps Finland Oy ja Juhani Haavisto Oy ovat sopineet strategisen yhteistyön laajentamisesta. Sulzer Pumps Finland Oy:n Kotkan tehtaan prosessipumppujen juoksupyöräkoneistus siirtyy osaksi Juhani Haavisto Oy:n liiketoimintaa. Sulzer tarjoaa koneistuksen henkilöstölle mahdollisuuden jatkaa muissa tehtävissä. Juhani Haavisto Oy jatkaa siirtyvää liiketoimintaa Kotkan Mussalon toimipisteessään ja investoi koneistukseen.

Juhani Haavisto Oy:lle prosessipumppujen juoksupyöräkoneistuksen siirtyminen Sulzerilta on erittäin merkittävä ja tervetullut asia. Toimitusjohtaja Jarkko Haaviston mukaan liiketoimintakauppa syventää strategista kumppanuutta Sulzerin kanssa merkittävästi.

– Tämä vahvistaa toimintatapaamme, että haluamme olla osa asiakkaidemme arvoketjua, Jarkko Haavisto sanoo.
Sulzer on ollut Juhani Haavisto Oy:n merkittävin asiakas jo aiemminkin.
Jarkko Haaviston mukaan liiketoimintakaupan myötä yritykseen syntyy kymmenen työpaikkaa lisää. Tuotanto siirtyy Haaviston konepajalle huhtikuussa.

Jukka Tani sanoo, että toteutettavalla investointikokonaisuudella on erittäin myönteinen vaikutus Kymenlaakson konepajateollisuuden kilpailukykyyn myös kansainvälisillä markkinoilla. Investoinnit tukevat kaikkien osapuolten liiketoiminnan kasvua ja menestystä. Mikä tärkeintä, asiakkaamme hyötyvät prosessilaitteidensa nykyaikaisesta ja tehokkaasta tuotannosta.

– Tämä on tärkeä viesti myös konsernin sisällä: 180 tehtaan ja toimipaikan joukosta juuri Karhulaan halutaan investoida.

– Tämä luo vakautta toimintaamme.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa