Sunila, Zürich, neljä naista ja kymmenen päivää

Neljä ihanaa ja taitavaa naista esittäytyy näyttelyssä Sunilan Kontiossa. Miisa Nurmi (vas.), Riikka Kronström-Johansson, Anne Stocker ja Anne-Mari Björninen näyttelyn avajaisissa perjantaina.

Sunila Meets Züri on neljän naisen pop up -taidenäyttely, jossa on esillä kotkalaisten Miisa Nurmen, Anne-Mari Björnisen ja Riikka Kronström-Johanssonin sekä osa-aikakotkalaisen Anne Stockerin töitä. Näyttely on esillä Harjukadulla Kontio-nimisessä kerrostalossa C-portaassa kymmenen päivän ajan.
Näyttely on avoinna 3.10. saakka, ma-pe 12-18 ja la-su 12-16.
Idea näyttelystä sai alkunsa siitä, kun Kotkasta kotoisin oleva asuva Anne Stocker ja sveitsiläinen miehensä ostivat Sunilasta asunnon tai oikeastaan. Toinen on kotina, ja tämä toinen.- Heti ensimmäisellä kerralla, kun tulimme asuntoon, huomasin, että tyhjät seinät suorastaan huusivat, että laittakaa tänne jotakin, Anne Stocker muistelee viime tammikuuta.
Ensin hän ajatteli tilaa galleriana, mutta pian syntyi ajatus myös siitä, miksei hän voisi laittaa esille myös omia maalauksiaan. Kun siskonsa Miisa Nurmi oli myös aktivoitunut piirtäjänä ja saanut itseironisilla kuvakommenteillaan maailman menosta jo Facebook-kansan suuren suosion, alkoi näyttelyajatus kehittyä.
Anne Stocker ihastui Riikka Kronström-Johanssonin teoksiin kevään näyttelyssä Sunilan Kantolassa ja kun Anne-Mari Björnisen puoliso Juha Björninen oli jo värvätty soittamaan avajaisiin, alkoi taiteilijakvartetti olla kasassa.

Anne Stocker tekee maalauksia akryyli- ja pastelliväreillä. Nyt kun hän on jäänyt pois työelämästä, aikaa taiteen tekemiseen ja myös Sunilassa oloon on entistä enemmän. Esillä on Stockerin uusia, mutta myös vähän vanhempia töitä.
Riikka Kronström-Johansson jatkaa töissään hetkien ja tunnelmien tulkitsemista naisen elämästä ja sisarussuhteista. Myös Anne-Mari Björnisen maalauksissa naisen arki on vahvasti läsnä.
Miisa Nurmelle näyttely on taiteilijana debyytti. Hänen luonnosmaiset piirroksensa ja Miisa-mummon filosofointi on herättänyt paljon ihastusta sen jälkeen, kun hän alkoi julkaista niitä Facebookissa maaliskuussa. Itseironian lisäksi kotkalainen murre on piirrosten ja niiden kommenttien leimaa antava piirre.

– Pakko on laittaa itsensä peliin. Tarkoitus on olla hauska, mutta eivät kaikki näitä ymmärrä, Miisa Nurmi sanoo.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa