Tapahtumakeskuksen vetonaula paljastui – hahmogalleria kotkalaisista merkkihenkilöistä on jo osittain valmis

Vielä helmikuussa ei olisi uskonut, että tapahtumakeskus valmistuu osittain esittelykuntoon jo kevään korvalla. Kotkan kärkihankkeeseen on haluttu laittaa potkua.

Kotkan Kantasatamaan rakenteilla olevan tapahtumakeskuksen sisältösuunnitelmista on vihdoin tihkunut tietoja myös julkisuuteen. Sisältösuunnittelusta vastaava helsinkiläinen Harmaa Eminenssi Oy on paljastanut, että tapahtumakeskuksen vetonaulaksi on tulossa aidonoloinen hahmogalleria merkittävistä kotkalaisista henkilöistä.
Myös itse hahmojen toteutus tilataan valtakunnan huipputekijöiltä, joiden nimiä Harmaa Eminenssi ei vielä halunnut paljastaa. Kymensuu-lehden saamien tietojen mukaan muotisuunnittelija Jukka Rintalan nimi olisi ollut esillä hahmojen vaatetuksen suunnittelijana.
Kestävän kehityksen ajattelun mukaisesti hahmoja ei valmisteta vahasta, vaan MM Kotkamillsin kierrätettävän kartongin valmistuksessa syntyvistä sivuvirroista eli erittäin notkeasta mutta kestävästä raaka-aineesta, johon sekoitetaan Sunilassa sijaitsevan BioA-lannoitetehtaalta saatavaa ylijäämäureaa.
Muun muassa urean vuoksi näyttelyvieraita suositellaan käyttämään kasvomaskeja, mutta sen ei katsota olevan iso ongelma, sillä kansalaiset ovat jo harjaantuneita maskien käyttäjiä. Ja toisaalta kotkalaisten nenät ovat vuosikymmenten saatossa tottuneet kaikenlaisiin ”tuoksuihin”. Tapahtumakeskusyhtiö lupaa kuitenkin, että jos hajukokemus on maskista huolimatta liian epämiellyttävä, pääsymaksu palautetaan asiakkaalle jo pelkästään reiluuden, rakkauden ja rohkeuden hengessä.
Galleria jaotellaan eri osastoihin, joista on tiedossa ainakin Ossi Kumpu (Rintalan kieltäydyttyä tämän osaston vaatesuunnittelija on vielä avoin), Etanakeimit, Keisarikunta sekä vaihtuvana osiona Puppies (suom. sätkynuket), jossa hahmot vaihdetaan aina uuden valtuustokauden alkaessa. Vähäpätöisemmät osastot ovat vielä vailla nimiä.

Tapahtumakeskusyhtiö on sen verran täpinöissään nerokkaasta ideastaan, että se haluaa antaa koko homman kustantajille eli kotkalaisille veronmaksajille maistiaiset jo nyt. Hahmogallerian ensimmäinen osio eli Keisarikunta, joka esittelee muun muassa tapahtumakeskuksen rakennuttajayhtiön hallituksen, on valmistunut kaikessa hiljaisuudessa.

Tosin hahmot ovat toistaiseksi ilman vaatteita, sillä kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on keskeyttänyt prosessin hankinnassa ilmenneiden laillisuusepäselvyyksien vuoksi.
Toinenkin pulma oli tulla sotkemaan konseptia, mutta onneksi venäläinen urea ehdittiin tuoda Sunilaan juuri ennen kuin EU-pakotteet pysäyttivät säiliövaunut Vainikkalaan.
Vaatteiden puuttumisesta huolimatta tapahtumakeskus on päättänyt esitellä leikkisästi keisareiksi kutsumansa hahmot alkuperäisen suunnitelman mukaan. Opastetut kierrokset hahmogalleriaan lähtevät tänään Vellamon edestä kello 7 aina vartin välein. Työt rakennustyömaalla jatkuvat vasta kierrosten jälkeen kello 8.30.
Ilman maskia kierroksen selvittäneiden (alueella on tallentava videovalvonta) kesken arvotaan kahdeksan hengen illallislahjakortti porvoolaiseen nilviäisravintolaan. Lahjakortti sisältää edestakaisen tilataksikuljetuksen. Taksissa on tasa-arvovaltuutetun vaatimuksen mukaisesti myös minibaari.
Aivan reilun pelin hengessä yleisökilpailukaan ei KKV:n mukaan mene, sillä koronatartunnan saaneet ovat KKV:n mukaan hajuaistinsa menettäneinä etulyöntiasemassa. Tämä rikkomus on KKV:n mukaan katsottava kuitenkin vähäiseksi ja tapahtumakeskus selvinnee asiasta varoituksella.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa