UPM:n biojalostamoa ei saada Kotkaan

UPM-Kymmene on ilmoittanut tiedotteessaan 27.1, että sen suunnitteleman biopolttoainejalostamon perussuunnittelu on edennyt vaiheeseen, jossa arviot yhtiön vaihtoehtoisista sijoituspaikoista eli Kotkasta ja Rotterdamista, on valmistunut.
UPM:n mukaan suunnittelu jatkuu Rotterdamissa, missä toimintaympäristö on biopolttoaineliiketoiminnalle suotuisampi.

Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö sanoo, että UPM:n päätös on Kotkan seudulla suuri pettymys.

– Kymenlaakso on metsäteollisuuden ja logistiikan maailmanluokan keskus ja meillä oli vahvat edellytykset biojalostamon sijoittumiselle. Ymmärrettävästi kansainvälinen pörssiyhtiö katsoo hankkeen liiketoiminnallista kilpailukykyä kokonaisuutena, johon vaikuttavat paitsi paikalliset, myös kansalliseen ja EU-tasoon liittyvät asiat, joihin paikallistasolla ei voitu vaikuttaa.

– Haluamme kiittää UPM:ää hyvästä yhteistyöstä hankkeen aikana ja yhteistyömme jatkuu varmuudella muiden kokonaisuuksien ympärillä, Sirviö toteaa.

Kaupunginjohtajan mukaan työ Kotkassa kansainvälisen tason investointien edistämiseksi jatkuu normaalisti muiden hankkeiden osalta.
– Kotkan-Haminan seudulle on saatu viimeisen pari vuoden aikana noin kahden miljardin investoinnit, mikä kertoo seutuun liittyvästä vahvasta optimismista. Suuria investointeja on luvassa Suomen suurimman vientisataman ympäristöön. Kotkaan ja Haminaan on tulossa akkumateriaalitehtaat ja alan toimijoita on paljon liikkeellä. Olemme kilpailukykyinen alue suuren luokan investoinneille jatkossakin, Sirviö muistuttaa.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa